Nizkokalorična sladica v kozarcih

Vsi vemo, da je bil prejšnji teden praznik. Dela prosta sem bila od četrtka do nedelje.. in takoj v kolikor nimam res ves čas nekaj za početi, začnem preveč posegati po prigrizkih.

Okej, tudi jaz jem navadno čokolado. Če bi videla kako se mi je v tistih parih dneh zaobil trebušček.. Malo druženja ob hrani in pijači, malo manj obveznosti pa sem tam. Vsaj aktivnosti nisem zanemarila. Ampak dovolj je dovolj.

Še dobro, da jih imamo

Slej, ko prej se je treba vzeti v roke in se počasi odreči kalorični hrani in sladkarijam. Ampak kar ne gre včasih. Hudič!

Dobro, da sem ugotovila, da imam v mojem kuhinjskem “instant predalu” še pudinge, ki so brez ogljikovih hidratov, brez laktoze, ki bi lahko še bolj obtežila želodec, brez sladkorja in z zelo nizko vsebnostjo kalorij! Hvala bogu, da imamo v današnjem času tudi take prigrizke 🙂 še posebej zato, ker mi je zapasalo nekaj sladkega ravno zvečer..

Zato sem iz pudinga pripravila super sladice v kozarcih

Za 4 kozarce sem porabila:

Najprej sem na dno kozarcev natresla nekaj borovnic. Zatem pa sem se hitro lotila priprave vanilijevega pudinga. Ta je praktično ista, kot pri običajnih pudingih iz vrečk. Le, da sem tu dodala Eritritol namesto sladkorja.

Domač puding

Nato sem s skuhanim pudingom prelila borovnice. Seveda sem pri tem pazila, da sem ga enakomerno po razdelila v vse 4 kozarce. Te sem nato postavila v hladilnik, da se puding malo ohladi.

Čokoladni puding

Medtem sem skuhala še čokoladni puding. Ki sem ga potem počasi in previdno prelila čez vanilijevega.

Na vrh sem potresla še malo kokosa, bio zdrobljenih kakavovih zrn in orehov.

sladice v kozarcih

Njam njam!

Veliko sladkega za breskrbno uživanje lahko najdeš v spletni trgovini Pajs brez obresti. Pohiti, tile pudingi so trenutno v akciji in brez dvoma lahko rečem, da so dosti boljši od tistih, ki jih običajno kupujemo v trgovinah.

 

 

Leave a Reply

Ko napišem naslednji prispevek se slišiva po e-mailuSPREMLJAJ ME
+