Nizkokalorični obrok: špageti iz palminih jedrc s tuno

Recept za moj prvi nizkokalorični obrok s špageti iz palminih jedrc sem objavila nekaj tednov nazaj. Ti so takoj osvojili moj želodček in brbončice. Zato bom z vami podelila še enega.

nizkokalorični obroki

Včeraj zvečer me je napadla velika lakota, ker sem zaradi vnetega grla in posledičnih bolečin, čez dan jedla zelo malo. Kasneje se je bolečina polegla. Zato mi je zapasala malo večja porcija, kar za zvečer ni ravno fajn. Je pa stvar dosti odtehtana, če poješ tak zdrav obrok.

Uporabila sem naslednje sestavine:

  • 100ml kokosovega mleka (malo več, ker imam rada veliko omake)
  • 1 paket špagetov iz palminih jedrc
  • 3 žlice paradižnikove mezge
  • Začimbe: sol, poper, origano, bazilika
  • 1 majhna čebula
  • olivno olje
  • 1 konzerva tune
  • poljubna količina in vrsta sira za povrh

Postopek:

  • Na olivnem olje prepražimo nasesekljano čebulo, ki jo tudi malo posolimo, da bo hitreje nared.
  • Ko se ta zlato rumeno obarva dodamo v posodo še tuno. Zatem pa še ostale začimbe – poper, origano in baziliko. Pražimo še kakšno minuto, da se okusi malo pomešajo.
  • Nato dodamo še kokosovo mleko in paradižnikovo mezgo.
  • Nekaj minut kuhamo. Nazadnje pa dodamo še rezance. Kuhamo toliko časa, da nastane okusna jed, v kateri so se okusi vseh sestavin dobro povezali (5min)

Naš obrok je pripravljen. Po želji lahko rezance potresemo še s sirom.

nizkokalorični obrok

Za serviranje, oziroma pravilno odmerjanje priporočam Om Nom skledo. Dober tek 😛

 

Leave a Reply

Ko napišem naslednji prispevek se slišiva po e-mailuSPREMLJAJ ME
+