Nizkokalorični obroki

Nizkokalorični obroki pridejo v lenih dneh še kako prav. Na včerajšnjo zaspano nedeljo sem si  pripravila enega takega.

Pred kratkim sem pripravila nekaj receptov iz brezkaloričnih testenin:

Nekaterim te brezkalorične testenine zelo ustrezajo. Drugi pa jih enostavno ne morejo, ker so malo želejčkaste. Če si ena izmed tistih, ki jih še ni poskusila, pa bi jih rada, ti priporočam, da najprej poskusiš s tistimi drobnimi, kot je riž in tanki špageti. Jaz sem se jih kar navadila.

Kaj pa špageti iz palminih jedrc?

Tudi špageti iz palminih jedrc imajo zelo nizko vsebnost kalorij napram klasičnim testeninam, saj vsebujejo le 26 kalorij na 100 gramov. Ti nimajo “želejčkaste” strukture. Tako, da ti bodo ti morda bolj ustrezali.

nizkokalorični obroki

Mene sama struktura spominja na neprekuhano in svežo zelenjavo. Okus pa je zelo rahel, ga niti ne znam opisati. Meni se zdijo zelo dobri.

Sama priprava je zelo hitra in preprosta, tako, kot tudi pri zgoraj omenjenih receptih. Samo segreješ jih v ponvi skupaj z omako. Lahko pa se pojejo tudi hladni, brez pogrevanja, saj so že toplotno obdelani. Zelo fajn bi se obnesli v kakšni sveži solati.

obroki na hitro

Primerni so predvsem za tiste, ki se izogibajo ogljikovim hidratom. Pa tudi za tiste, ki ste preobčutljivi na gluten. V končni fazi pa za take, ki radi ostanemo fit in vzdržujemo zdrav način prehranjevanja.

Tokrat sem si jih pripravila samo s pestom, ker ga obožujem. Za samo kuhanje sem porabila kakšni dve minuti. Kar je tudi velik plus pri današnjem tempu življenja.

 Nizkokalorični obroki, kot so tile špageti s pestom so pripravljeni s pomočjo Čudežnih testenin. Ustrezno doziranje obroka pa mi omogoča Om Nom skleda.

Zagotovo tudi v prihodnje z vami podelim kakšen recept, saj so mi te naravnost super in jih rada jem vsaj enkrat do dvakrat na teden. Posebej takrat, ko mi primanjkuje časa za pripravo toplega obroka.

Leave a Reply

Ko napišem naslednji prispevek se slišiva po e-mailuSPREMLJAJ ME
+