Nova kadilska izkušnja z iqos-om

Cigarete so tiste s katerimi se zastrupljam že dobro desetletje  Prvo sem namreč prižgala že v osmem razredu osnovne šole. In to dejstvo je naravnost grozno.

Na dan sem skadila tudi po več, kot za eno škatlico cigaret, zaradi česar so me večkrat mučili tudi glavoboli.

Odveč mi je postalo tudi to, da sem že zjutraj, ko sem vstala v ustih mela okus po cigaretih, a sem si kljub temu takoj zjutraj zaželela še ene..

Prijatelj mi je nato predstavil iqos, ki me je kar zamikal, saj je tudi sam bil z njim zelo zadovoljen.

Nekaj časa sem oklevala ali naj si ga kupim ali ne, saj je cena napram drugim nadomestkom klasičnih cigaret kar visoka. Vnaprej pa ne moreš vedeti ali bo zadeva zadoščala ali ne..

Nato pa sem se nekega dne le odločila in ga kupila na enem od ljubljanskih Petrolov, kjer me je ob registraciji iqos stal 60€ (polna cena je 100€). Zraven sem si nabavila še nekaj škatlic Heets-ov – malih cigaret, ki se vstavijo v iqos.

Iqos

Ob nakupu iqosa v paketu prejmeš še pripravo za čiščenje, palčke za čiščenje, polnilec in navodila

Glavni razlog, da sem se odločila za nakup..

.. je ta, da je iqos dosti manj škodljiv proti klasični cigareti, saj ob uporabi tega vdihavamo zgolj tobak in nikotin, ne pa katrana in drugih škodljivih snovi, ki naj bi bile pljučom najbolj nevarne. Je pa vseeno zasvoljiv. Aja.. Pa še estetsko dovršen je ?

Moja uporabniška izkušnja

Iqos sem začela uporabljati že prvi dan nakupa. Sprva sem zelo dvomila, da bom lahko klasično cigareto z njim kar tako enostavno nadomestila.

A sem se motila, saj sploh ni bilo težko (in verjemi preizkusila sem že marsikaj, da bi se izognila klasičnim cigaretom). Zraven pa se trudim, da tudi z iqosom vedno manj kadim (in to uspešno ?), saj je vse skupaj kar drago. Škatlica 20ih Heets-ov namreč stane 4 evre.

Zelo se mi dopade, ker ne smrdim več po cigaretnem dimu in tudi več nimam okusa po tem. Moje počutje pa se je bistveno izboljšalo.

Sem pa tja se mi zazdi, kot da mi nekaj manjka in ob takem momentu povlečem iz stare škatlice eno klasično cigareto, a jo z veseljem hitro nadomestim spet z iqosom, saj mi je okus le te postal ogaben.

 

 

2 komentarja

  1. Andrejka 22/02/2022
    • Žabica 06/05/2022

Leave a Reply

Ko napišem naslednji prispevek se slišiva po e-mailuSPREMLJAJ ME
+