Nutellini browniji

Da, v decembru veliko pečem, preizkušam nove recepte in si tudi sama privoščim kar nekaj sladkih pregreh. Zato bo na blogu do konca meseca zagotovo objavljeno še nekaj receptov. Ta teden pa se bo vrtel okrog priljubljenega namaza – okrog Nutelle seveda! Na kruh je ne maram mazat, mi pa toliko bolj tekne, kadar ta postane glavna sestavina slaščic. In Nutellini browniji so tisti, ki so danes prišli v ožji krog moje izbire in na koncu bili tudi izbrani.

Še posebej všeč so mi bili, ker sem jih lahko spekla v novih modelčkih za muffine, ki sem jih tako zelo želela preizkusiti 🙂 Ta recept bo všeč tudi tistim, ki redko poprimete za kuhalnico in se v kuhinji ne znajdete najboljše. Zakaj? ker za peko potrebujete le 4 sestavine in ker je vse skupaj izjemno enostavno. Čas priprave ti bo vzel kakšno urico – s peko in pomivanje vred. Browniji pa so zelo okusni, imajo sočno sredico in rahlo hrustljavo skorjico.

Sestavine

Za 12 brownijev:

  • 300g Nutelle
  • 10 žlic bele moke
  • 2 jajci
  • 1 čajna žlička pecilnega praška

Priprava

V skledi stehtaj 300g Nutelle. Dodaj ji 10 žlic bele moke. Nato razbij še obe jajci ter ju dodaj moki in Nutelli. Vse skupaj dobro premešaj z mešalnikom (uporabi metlice za stepanje). Seveda lahko mešaš tudi žlico, vendar pazi, da bo premešano dobro.

Na koncu dodaj še čajno žličko pecilnega praška. In spet dobro stepi.

Nastalo maso nato enakomerno razporedi v 12 modelčkov za muffine. Peci 15-20 minut na 190ih stopinjah.

nutellini browniji

A nimam finih modelčkov? 🙂

NASVET: Masi lahko dodaš tudi koščke temne čokolade, saj so browniji zaradi Nutelle precej sladki, temna čokolada pa jih bo rahlo pogrenila. Ko so pečeni in ko se rahlo ohladijo, pa jih lahko potreseš s sladkorjem v prahu ali pa nanje nabrizgaš smetano, kateri si dodal/a kremfix.

Leave a Reply

Ko napišem naslednji prispevek se slišiva po e-mailuSPREMLJAJ ME
+