Obdobje sprememb in premikov

Zadnje leto je prineslo kar nekaj korenitih sprememb v mojem življenju in zatreslo tla pod nogami. Izgleda, da jim še ni konca in še vedno se nekako iščem in nadaljujem v spoznavanju same sebe.

Vse se je spremenilo

Spremembe niso nujno slabe. Včasih nas lahko postavijo nazelo zelo boljše. Čeprav so sprva zastrašujoče in pravi šok. Zato se je le stežka zanje odločiti.

Osebna rast

Pred nekaj meseci sem končala 4-letno razmerje. Bilo je zelo težko, saj po takem obdobju ne moraš kar nehati imeti osebe rad. Niti ti ne more biti vseeno. A pri določenih letih se začneš spraševati, če je to nek trden in pravi odnos, ki bo deloval do konca življenja. Zdaj pa se počasi, počasi.. privajam spet drugačnega načina življenja. V takem primeru se vse česar smo bili do zdaj vajeni spremeni. Sploh, če smo večino časa in aktivnosti preživeli s to osebo, ostalo družbo pa nekako zanemarili. Ta oseba je štiri leta predstavljala večji del načina mojega življenja. Zato je razhod obrnil vse na glavo.

Da ni bilo vse samo žalostno sem decembra končno naredila vozniški izpit, ki mi je povzročal precej težav. In končno se je s tem po dolgem času nekoliko dvignila tudi moja samozavest.

Včeraj pa niso podaljšali pogodb v službi. Sicer nisem imela neke bajne službe. Delala sem v proizvodnji. Ampak končno je po razhodu in težavah zame prišlo obdobje, ko sem začela spuščati k sebi ljudi ter sprejemati nova prijateljstva, se družiti,.. Zato mi je bilo kar težko oditi.

Nemalokrat sem sicer premišljevala, da bi se glede službe morala premakniti malo višje in k novim izkušnjam ter končati zadnji izpit na faksu. A, ko padeš v neko cono udobja se to kar nekako ne zgodi.

Moje sporočilo v tem prispevku je, da so tudi take spremembe morda dobre. Če se že sama nisem premaknila, se bom pa zdaj morala. Ljudje se preveč bojimo sprememb. Poznam preveč takih, ki živijo v stanjih, ki jih ne osrečujejo a pri tem vztrajajo tudi desetletja. Tukaj nismo zato, da bi se smilili sami sebi. Morda nekaj časa lahko malo javkamo, a slej, ko prej je treba nekaj storiti. Če ne ne bomo prišli do želenih ciljev.

Leave a Reply

Ko napišem naslednji prispevek se slišiva po e-mailuSPREMLJAJ ME
+