Ocena – Phillips Satinelle Advanced: Kateri način odstranjevanja dlak je sploh učinkovit?

Še posebej po nogah najrajši odstranjujem dlake z depilatorjem. Uporabljam ga že nekaj let in moj stari čmrlj je že dodobra zdelan. Pa tudi o njegovi učinkovitosti nisem več prepričala, saj se na trgu eden za drugim uporabljajo epilatorji, ki naj bi bili, jasno – učinkovitejši. Zato so moje zanimanje vzbudili novejši modeli.

Za svoj stari depilator sem pred leti odštela 40 evrov. Gre za osnovnega, brez kakršnih koli dodatkov. Uporaba pa je mogoča le, kadar je ta priključen na kabel.  Cena pa se mu je danes spustila že na borih 26 evrov. Moram pa reči, da mi je skozi čas kar dobro služil.

A seveda me je zanimalo, kako pa potem delujejo tisti depilatorji, ki danes stanejo po 4x, 5x več? Že nekaj časa sem imela v čislih kupiti novega, saj se je pri mojem starem še kabel precvikal, tako da sem ga morala vsakič znova navijati, da je sploh zabrenčal. Hkrati pa sem bila v dvomih, saj cene novejših modelov niso prav nič nizke. Ali je res novi toliko bolj učinkovit, kolikor je razlike v ceni? Bo mojih težav z vraščenimi dlakami manj? Bo epilacija hitrejša?

Čas za menjavo

V skrajnem času, da starega nadomestim z novim sem se lahko o vseh teh vprašanjih tudi prepričala. Moj novi epilator Phillips Satinelle Advanced je takoj, ko sem še zapakiranega dobila v roke vzbudil veliko veselje in radovednost seveda.

epiator skatla

Mislim, da ni minila niti ena ura od tega, ko sem postala njegov lastnica, ko sem ga že uporabljala. Na tej točki pa se bom posvetila vsaki njegovi lastnosti posebej.

Učinkovitost epilacije

Moj novi depilator naj bi bil glede puljenja dlak veliko bolj zmogljiv od starega. Saj naj bi zajel zelo kratke dlačice, ima vdelanih veliko več pincet, pa tudi veliko več vrtljajev naredi v minuti (70.400), na sekundo pa naj bi naredil kar 1066 puljenj.

Kako pa je v praksi? Ko sem začela z epilacijo, se mi je zdelo, da dejansko sploh nič ne izpuli, saj v primerjavi s starim nič kaj dosti nisem čutila. Pa sem se zmotila, saj sem kasneje ugotovila, da imam že po celih nogah tiste male pikice, na mestih, kjer je bila dlaka izpuljena. Torej, depilacija je veliko manj boleča, kot pri prejšnjem epilatorju. Tudi na zgornjem notranjem delu stegen me ni toliko bolelo, medtem, ko je bilo odstranjevanje dlak med epilacijo s starim depilatorjem na tem delu praktično nevzdržno, zarad česar sem se te lotila le pred nošenjem kopalk. Je pa res, da kakšne dlačice kar ni in ni hotel izpuliti – a to so bili le dve do 3 taki primeri, ko sem mogla iti nekajkrat čez, da jo je zagrabilo.

Na kratko – epilacija je hitrejša. Ne zgrabi pa manjših dlak, kot prejšnji depilator.

Praktičnost uporabe

Tu si novi depilator napram staremu zasluži le pluse:

+ epilacija je brezžična
+ lučka na epilatorju omogoča bolj praktično uporabo
+ omogočena je suha in mokra uporaba
+ oblika depilatorja je bolj prijazna dlani

Vsi ti nastavki!

o ja, tale točka bo pa malo daljša.. 🙂 poleg epilacijske glave sem namreč dobila še 6 nastavkov dodatkov. Kako bi bilo fino, če bi lahko res le en aparat uporabljala za odstranjevanje dlak na vseh predelih telesa. Vsak nastavek posebej sem preizkusila in prišla do naslednjih ugotovitev

Prirezovalna glava za predel bikinija + prirezovalni glavnik

za bikini predel

Ta se mi ni zdel posebej učinkovit. Pri oblikovanju bikini frizurice bi verjetno prišel prav, za samo in natančno odstranjevanje dlak pa niti ne. K tej glavi je priložen še prirezovalni glavnik, ki omogoča oblikovanje bikini frizurice, saj omogoči, da so vse dlake enake dolžine.

Pokrovček za obraz

pokrovcek za obraz

Ta pokrovček se namesti direktno na epilacijsko glavo. Večji del te pokrije zato je odstranjevanje dlak na obrazu bolj precizno – npr. odstranjevanje brčic. Priznam, da si včasih kakšno dlačico odpulim s pinceto, sedaj pa to ne bo več potrebno. Ali pač.. ko sem namesila pokrovček sem ugotovila, da pincete epilatorja sploh ne pridejo več do kože, moje brčice namreč nimajo pol centimetra.

Pokrovček za občutljive predele

pokrovcek za občutljive predele

Namesti se direktno na epilacijsko glavo in pokrije večji del le-te, a manjši del, kot pokrovček za obraz. Tako da je depilacija na občutljivih delih manj boleča saj ne izpuli toliko dlak hkrati. Enako kot pri pokrovčku za obraz velja, da pincete težko dosežejo kožo, razen če so dlake daljše.

Masažni pokrovček

masažni nastavek

Masažni pokrovček naj bi zmanjšal boleč občutek epilacije. In res je tako, občutek depilacije je nekoliko manj boleč, saj le-ta kožo nežno masira.

Brivna glava + prirezovalni glavnik

Odlična. Ker me epilacija na predelu podpazduh in predelu bikinija še vedno preveč boli, sem na teh dveh omenjenih delih uporabila kar tole brivno glavo, ki dlake res učinkovito in hitro odstrani. Koža po uporabi pa je gladka in nič razdražena, kot v primeru ko uporabim britvico. Brivno glavo uporabim tudi po epilaciji nog. Saj pri epilaciji, hitreje, kot pri britju lahko kakšno dlako sfalimo, tako, da se po njen na hitro podrgnem še s to glavo, da je potem koža res čisto gladka.

brivna glava

K  brivni glavi je priložen še prirezovalni glavnik, ki pride prav pri urejanju bikini frizurice, saj omogoči, da so vse dlačice enako dolžine.

Pokrovček za napenjanje kože

napenjalnik kože

Tudi ta pokrovček naj bi zagotavljaj manj boleč občutek, saj kožo napne, dlaka pa se potem lažje, brez kakega vlečenja kože izpuli. Namesti se direktno čez epilacijsko glavo. In res – depilacija je ob uporabi tega malo manj boleča, dlake pa so lažje zajete.

Ščetka za čiščenje, polnilec in toaletna torbica

toaletka in scetka

H kompletu je priložena še ščetka za čiščenje in toaletka, v katero dejansko lahko pospraviš vse nastavke, aparat in polnilec.

Moje splošno zadovoljstvo

V splošnem sem z napravo zadovoljna. Za menjavo, oziroma nakup mi ni žal. Čeprav ni vse popolno, lahko z uporabo različnih nastavkov s tem aparatom do gladke kože pridemo zelo hitro. Britvice pa praktično ne potrebujem več, kar me zelo veseli, saj je bila moja koža po uporabi le-te, zelo razdražena.

 

 

Leave a Reply

Ko napišem naslednji prispevek se slišiva po e-mailuSPREMLJAJ ME
+