Okolju prijazni za 1. november

Prvi november je skorajda pred vrati. To ni samo praznik mrtvih ampak tudi dan, ko nakopičimo ogromno odpadne plastike.

Stori nekaj drugače

Plastiko seveda nakopičimo z nagrobnimi svečami. Če mene vprašaš jih je na nekaterih pokopališčih že toliko, da niti na oko ni videti več lepo, kaj šele za okolje.

Zato se je že lani pojavil “prvonovemberski trend” drugih načinov, ki so nadomestili običajne plastične svečke.

In če si se kolikor toliko sprehodila po pokopališčih medtem, ko si obiskala svoje najbližje pokojne, si menda opazila, da so ljudje namesto teh začeli na grobove nositi razne poslikane kamenčke in lesene nadomestke.

Ker verjamem, da bo letos tega še več in da vedno več ljudi to zanima, ti prav tako, kot lani, predstavljam Sebastjanovo kreativno delo.Lesene sveče

Tudi to leto je izdelal lesene nagrobne svečke, le da je tokrat nabor teh še širši. Na slikah lahko vidiš mojo zbirko. Med njimi so samostoječe sveče in take, ki jih lahko zapičiš v zemljo, oziroma v lonček k rožicam.

Sebastjan je z lesom zelo spreten, tako, da ne izdeluje samo svečk ampak tudi nakit, lesene metuljčke, slike iz lesa, vabila, kmalu zaželene božične okraske…. Pa tudi druge dekorativne izdelke, ki si jih pari, na primer, zaželijo na svojih porokah. Več si lahko ogledaš na njegovi FB strani. Pred kratkim pa je ustvaril še svojo spletno stran Zajchek Woods, kjer si tudi lahko že pogledaš nekaj njegovih izdelkov.

 

Leave a Reply

Ko napišem naslednji prispevek se slišiva po e-mailuSPREMLJAJ ME
+