Hrustljavi ovseni kukiji s čokolado

Napredujem..Iz prejšnje nezdrave čokoladne sladice sem namreč napredovala v »polzdravo«. OVSENI kukiji (beri s poudarkom na »ovseni«). Si lahko misliš?

ovseni kukiji

v današnji dan sem zakorakala takole 🙂

In končno..Recept za 32 kukijev.  Zakaj toliko? Ker se bliža radodarni čas obdarovanj. In zato ti ukazujem, da svoje slaščice deliš z bližnjimi 🙂

Potrebuješ:

  • 100g mehkih ovsenih kosmičev
  • 125g moke
  • 120g masla
  • 1 jajce
  • 1 žlico mleka
  • vanilijev sladkor (po želji)
  • Približno polovico čajne žličke pecilnega praška
  • 120g sladkorja (ali ustreznega nadomestnega sladila)
  • 30g sesekljanih lešnikov (ali drugih oreščkov – lahko tudi mešano)
  • 250g temne čokolade sesekljane na koščke
  • 100g bele ali mlečne Milke sesekljane na koščke
  1. Da boš v polni pripravljenosti za peko, najprej vzemi maslo iz hladilnika, da ne bo tako trdo in sesekljaj temno čokolado ter Milko na koščke – to je najbolj težaven korak v tem receptu, vse ostalo je namreč sila enostavno 🙂
  2. Pečico lahko kar prižgeš in jo segreješ na 180 stopinj.
  3. V  skledi najprej dobro premešaj maslo in sladkor. Da boš to lahko storil/a čimbolj natančno, ti priporočam, da mešaš kar z metlico za stepanje. V to maso, eno za drugo dodaj naslednje sestavine: jajce, žlico mleka, ovsene kosmiče, vanilijev sladkor in pecilni prašek. Za vsako dodano sestavino znova dobro premešaj. Na koncu dodaj še koščke čokolade.
  4. Pripravi dva pekača in ju obloži s peki papirjem. Pripravljeno maso med dlanmi razvaljaj v kroglice, malo večje od Rafaelovih, ter jih z dovolj razmika položi na pekač (na vsak pekač gre 16 kroglic). Nato vsako kroglico še malo splošči z žlico (ne preveč, saj se bodo piškoti že sami od sebe nekoliko posedli).
  5. Peči 15-20min, toliko da postanejo zlato-rjavo obarvani. Poskrbi, da bodo kukiji po peki dobro ohlajeni, da se bodo strdili in postali nežno hrustljavi 🙂

Prijetno peko in sladkanje ti želim!

 

Leave a Reply

Ko napišem naslednji prispevek se slišiva po e-mailuSPREMLJAJ ME
+