Perfect poletni izlet

Tega mesta do zdaj še nisem obiskala, čeprav ste ga nekateri nemara že in se vam čudno zdi, da meni to še ni uspelo. Ga pa vsak verjetno doživlja drugače, saj je možnosti za zapravljanje časa tu, nešteto.

Ker sva bila v bližini na vikendu, sva se tokrat tudi midva podala na pot in nekaj raziskovanja.

Najprej sva obiskala grad

Parkirala sva zelo blizu. Pa ne, da sva tako lena. Bilo je namreč kar vroče. Naju pa je čakal še cel dan, tako, da sva se rajši izognila prekomernemu švicanju, čeprav sva opazila, da je do gradu precej peš poti s katerimi se lahko izogneš parkirnini.

vhod v gra

 

grad miramare

Okolje tu je romantično in skoraj pravljično. Sam grajski park Miramare je lepo urejen, zraven pa navdihuje še vonj morja. Perfect za zmenek.

trieste castle

Malo sva se razgledala in sprehodila. Vstopnice za muzej pa si nisva kupila, mogoče naslednjič. Tako, da sva prišla najdlje do lože gradu.

Gremo v center

Seveda sem si jaz zaželela šopinga. Vsi, ki grejo nakupovat čez mejo, radi zavijejo v Mirelo. Tja sprva nisem želela, ker sem si predstavljala, da je roba zelo škart. Ampak kljub temu me je premagal firbec, če se mogoče le da dobit kakšno lepo majčko ali pa oblekico tam. A žal sem bila razočarana, ker je bilo zaprto.

Ne pozabi na postanek za kosilo

real italian pizza

Ker je bila ura za kosilo sva se ustavila na pici.. In to zelo dobri pici!

A pica ni premagala mrzlice po šopingu. Zato sem predlagala, da se sprehodiva po uličicah, kjer je bil veliko dizajnerskih manjših trgovin. Z dobrimi popusti. A tudi tu sem ostala praznih rok. Precej sem bila že razočarana.. Skoraj obupana, da ne bom zase našla nič.

Potem pa sem na koncu ulice opazila odprto trgovino. Sicer nič priznanih znamk.. Pa sem vseeno skočila not z mislijo, da kakšna majčka pa le bo.. Bila je Terranova, ki je tudi pri nas v Cityparku, le, da pri nas nisem kupila v njej se nič. Tu se mi je pa zdela roba precej simpatična. In smešno poceni. Ni bilo plastik fantastik, kot pri Kitajcih. Namesto tega sem si kupila same bombažne reči. A preproste.. Toliko, da sem do dobra zafilala poletno garderobo z prosti čas. Trgovino sem zapustila s 15imi kosi.nakupovanje v trstu

Malo kasneje mi je postalo rahlo žal, ker je za to trgovino bilo odprtih tudi precej boljših. Spet z izjemnimi popusti. A sem si rekla, da bo tokrat dovolj.

Dokler.. Nisem prišla do optike. Tudi v tej sem bila pripravljena zapraviti maksimalno 100 evrov z nova sončna očala. A sem se obrnila, ker so imeli res bajne cene, ki so se v večini gibale od 200-300e. Popusti so bili pa komaj zaznavni.

Še dobro, da sem se spomnila! Malo prej sem sla mimo optike, ki je vabila s popusti od – 50% in še dlje. No, tu so mi ponujali ista sončna očala za veliko nižjo ceno, kot v tisti prej. Zgleda se splača malo zavit v ulice in ne stopiti samo v tiste, ki so sredi trga.

Če se odločaš za nakup novih očal si poglej tudi naslednje strani.

Privoščila sem si Oxydova očala. Tokrat malo večja, kot prejšnja.. z rahlim cat eye efektom.

Seveda nisem zanemaril tega, da ne bi moje oko zajelo še kaj drugega. Trst je zelo lep in mi deluje zelo prijetno mesto.

Naslednjič bi rada tam preživela vsaj tri dni. Z budgetom za šoping, seveda.

trg v trstu

Definitivno ti priporočam obisk,.. pa naj gre za šoping, kopanje, kulinariko, raziskovanje zgodovine. Jaz se še vrnem.

Bi pa opozorila, da Trst rajši obišči v septembru, ko za pohajkovanje ni tako vroče. Omeniti velja, da je avgust v Italiji namreč čas dopustov. Najbrž sem zato naletela na veliko zaprtih trgovin.

Leave a Reply

Ko napišem naslednji prispevek se slišiva po e-mailuSPREMLJAJ ME
+