Pica brez ogljikovih hidratov

Mmm picaaa 🍕 je ena izmed najpreprostejših jedi. A hkrati tako zelo dobrih. Iskreno – težko ostanem pri normalni količini. Zmeraj jo pojem preveč. Najbolje pa je, da jo lahko tokrat pojem brez obresti!

Pripravila bom namreč pico – s pomočjo zdravega testa in super topinga.

Za pripravo sem uporabila naslednje sestavine ⤵️

Za testo:

pica brez OH

Preden greva k topingu še nekaj besed o temle Pizza mixu. Je brehidratni pripravek, primeren za LCHF, Paleo in Keto diete. Prav tako ne vsebuje glutena, sladkorja in GSO – jev.

Za nadev:

POSTOPEK

Najprej bomo v paradižnikovo mezgo vmešali začimbe za pico, da se bo okus malo razpustil.

Zatem pa se lotimo kar testa. Vse potrebne sestavine bomo zmešali (drži se navodil na embalaži) ter razvaljali v pekaču. Pekač bomo nato porinili v pečico in pekli 10 minut na 180°C.

Medtem bomo pripravili naše topinge – oprali rukolo, nakoščkali lososa in narezali mozzarello.

Po 10ih minutah pekač vzamemo iz pečice in testo obložimo. Najprej ga premažemo s paradižnikovo mezgo in obogatimo z mozzarello.

keto pics

Pečemo še 15 minut. V zadnjih 5-ih minutah (ne prej) sem na pico dodala še koščke lososa, da se nebi ti prepekli.

Ko pico vzamemo iz pečice jo potresemo še z rukolo. Lahko malo popopramo in pokapljamo še z limono in olivnim oljem. In naše pajsanje se lahko prične 🤩

Testo za pico brez ogljikovih hidratov lahko naročiš v spletni trgovini Pajs brez obresti. Je super alternativa navadnemu testu, ko dobiš lušte po (ne)zdravi prehrani.

 

Leave a Reply

Ko napišem naslednji prispevek se slišiva po e-mailuSPREMLJAJ ME
+