Podpora slovenskemu gospodarstvu

Hej ti! Ja ti? A veš koliko lahko jaz, pa ti, pa on in ona, storimo za napredek slovenskega gospodarstva? Ogromno! V mislih se mi je pokazala cela strategija, oziroma nekakšen tokokrog. Ta pa ne koristi samo gospodarstvu, oziroma podjetnikom, ampak ima v končni fazi tudi velik vpliv nate. Kako? Pa začniva lepo po vrsti (čeprav bova v mojem vznemirjenem moodu, včasih stopili ven iz nje😁) .

Aja pa še to.. Pod drobnogled bova vzeli male podjetnike. Na primer take katerih izdelke sem že preizkušala. Lahko gre recimo za šivarije, izdelavo nakita, hrano, izdelke za dom.. In še in še. Naj tudi poudarim, da je šlo res za same zelo kvalitetne stvari.

Vsi se pritožujemo, da so cene previsoke

A bjž no bjž. Predstavljaj si, da začneš z neko dejavnostjo za opravljanje katere potrebuješ določen material (recimo blago za šivanje). Ker si seveda šele na začetku to pomeni, da ga ne kupiš na tone, ampak v manjših količinah, kar zate, kot podjetnico pomeni tudi višjo ceno. In ker se seveda bojiš, da bi se komu zamerila še preden prideš do svojih pet minut slave, kupiš takega kakovostnega in spet – dragega (recimo volno, usnje, lan,..)

slovenski ustvarjalci

Seveda nimaš niti vrhunskih strojev, ker si jih ne moreš privoščiti. Ampak stari dobri šivalni stroj, ki dela še dlje časa in zahteva veliko več tvoje natančnosti ter pozornosti, zato se veliko več zamudiš. Nekatere podrobnosti šivaš celo s šivanko. Kar pomeni, da porabiš veliko časa za malo izdelkov.

Da imaš od teh izdelkov sploh možnost za dostojno življenje pa jih moraš zaračunati po višji ceni, česar si morda sploh ne želiš, ampak že tako delaš cele dneve in daješ vse od sebe ter zanemarjaš druge aktivnosti. Zato ti kaj drugega skoraj ne preostane.

Cena bi bila lahko nižja, če..

.. bi nas več kupilo tvoje izdelke. Res, da so dražji, ampak pomoje je 90% Slovencev zmožnih tega, da bi namesto tujega izdelka vsaj nekoliko večkrat kupili slovenskega. To bi zate, kot šiviljo pomenilo večji dobiček. In končno bi si lahko privoščila tisti dragi šivalni stroj, ki ga že toliko časa opazuješ. Z njim bi lahko naredila več oblek hitreje. Tudi blaga bi začela naročati več, kar bi zate bilo veliko bolj ugodno.

kupujem slovensko

Vedno več nas bi nosilo tvoje izdelke pri katerih še vedno vzdržuješ kakovost. Tvoje podjetje bi raslo – kar pomeni: manjši stroški zate pri nakupu materiala, večja prodaja in s tem večji zaslužek, lahko boš prodajala po nižji ceni, a še vedno boš zaslužila več kot prej, saj bo tvoje obleke ravno tudi zaradi nižje cene kupilo vse več ljudi.

Ne zmoreš več? Kaj pa zdaj?

Tvoje delo se je razširilo, vse več potrošnikov jih želi. Preprosto ne slediš več naročilom. Kaj pa zdaj? Seveda! Zdaj že toliko zaslužiš, da lahko nekoga zaposliš in tudi njega dostojno plačaš. Ni nujno, da tudi on zna šivati, mogoče bo pa le prevzel nalogo pakiranja in odpošiljanja, ki je po možnosti ravno tista naloga, ki jo ti najbolj sovražiš, saj je tvoja strast le šivanje in ne birokracija. Ti pa boš lahko sešila še več in več in potem boš lahko zaposlila še nekoga, ki oglaševanje na Fb-ju in vzdrževanje tvoje spletni strani obvlada bolj, kot ti. In morda kasneje še koga. In kaj to pomeni? Več delavnih mest! Za nas Slovence na našem trgu! Da ne bodo k nam rinile samo tuje ritke za katere moramo delati!

Uspešen zaključek :

S tem, ko kupuješ slovenske izdelke si morda ustvarjaš tudi možnost za novo zaposlitev, oziroma rast delavnih mest nasploh. In na koncu imamo uspešnega in zadovoljnega podjetnika ter srečnega zaposlenega. Huraaaa ❣️

Seveda obstaja možnost, da bo ta podjetnik kljub visokemu uspehu in dobičku postal pravi požeruh in da nikomur ne bo privoščil več od minimalca. A veliko je tudi dobrih ljudi, ki ne potrebujejo bogastva. S svojim ustvarjanjem te želijo osrečiti, tako pa tudi sebe, ker svoje delo naravnost obožujejo. Podpriva jih❣️

Pa še en lušten seznam naših raznolikih in zelo kakovostnih izdelkov

 

 

 

Leave a Reply

Ko napišem naslednji prispevek se slišiva po e-mailuSPREMLJAJ ME
+