Kaj storiti, ko se začnejo pojavljati sivi laski?

Stara sem 27 let. Prvi sivi laski pa so se začeli kazati pred kakšnim letom, mislim da.

Eden po eden, tako, da sem jih lahko izpulila. Še zdaj sicer ne vem ali je to, da s puljenjem sivega laska, preprečiš nastajanje novih, resnica ali mit.

Danes se najde na moji glavi že kakšen več, ampak sem skoraj prepričana, da jih še vedno ne morem našteti ducat. S puljenjem pa se tudi več ne ubadam..

Se naj sekiram?

Nikakor ne. In še najmanj pomislim na barvanje zaradi tega. Cele lase sem si namreč nazadnje pobarvala, kot najstnica. Od takrat naprej pa so aktualni le bayalagi in ombreji, ker las ne uničijo toliko, pa še lažje se jih vzdržuje, saj stalno ukvarjanje z narastkom ni potrebno.

Sivi lasje

Tudi na staranje ne mislim ob tem. Zakaj bi si ženske morale prekrivati sive lase, ker naj bi bili neestetski, neprivlačni? Se mi zdi, da nekatere to jemljejo kar, kot dolžnost ali pa so za njih sivi lasje simbol staranja.

Če bi pa želeli ugotavljati po čem vse se staramo, bi lahko našli marsikateri proces v telesu. Na koncu bi pa ugotovili, da nas vse to dela bogatejše in polnejše.

Sivi lasje se mi nikakor ne zdijo neprivlačni. Kaj ni zanimivo videti kakšno dolgolaso sivo damo?

Jaz včasih kar z nestrpnostjo čakam, da posivijo, saj mi rastejo taki, čisto beli. In me kar zanima, kako bom videti. Mogoče jih bom pa lahko popestrila s kakšnim zanimivim ombrejem.

Je pa res, da bo prehajanje iz sive v rjavo mogoče malo neprijetno. Ampak nič zato, bomo že po trpeli.

Sploh pa je puščanje sivih las sedaj nekako trendi ? nekateri tu mogoče najdejo nekakšno feministično oznako – češ, zakaj pa imajo lahko George Clooney in drugo seksi moški sive lase, ženske pa ne? Ampak mislim, da tudi ta ni potrebna.

 

Leave a Reply

Ko napišem naslednji prispevek se slišiva po e-mailuSPREMLJAJ ME
+