Zajtrk za lačne: pomarančna kaša s temno čokolado

Sem pristaš predvsem mlečnih zajtrkov in zagovornik tega, da zajtrka ne smemo izpustiti. Hkrati pa je ta zagotovo moj najljubši obrok v dnevu.

Da pa se mojih jutranjih kašic in muslijev ne naveličam pa jih sem ter tja malo popestrim in dodelam. V zadnjih dneh si rada pripravim pomarančno proseno kašo s temno čokolado, ki jo prav tako rada pojesta moj oče in brat. Preveri spodnji recept 🙂

Recept

Sestavine

  • prosena kaša
  • mleko
  • cimet
  • nastrgana lupinica ene pomaranče
  • temna čokolada
  • žlica masla (opcijsko)

Priprava

Proseno kašo stresi v mleko, ki si predhodno nalil/a v skledo. Pri količini se drži navodil navedenih na embalaži in lastnega okusa. Torej, ali ti je ljubša bolj gosta ali bolj redka. Dodaj še ščepec cimeta in nastrgano lupinice pomaranče – lupinica ene pomaranče zadošča za dve ali tri skodelice kaše, saj res da veliko okusa.

Če boš dodal/a še žlico masla bo kaša bolj kremasta. Kašo skuhaj tako, kot je priporočeno na embalaži – običajno se kuha od 10-15 minut.  Medtem lahko naribaš nekaj črne čokolade. Količino le-te določi po svojem okusu.

Ko se kaša rahlo ohladi, jo porazdeli po skodelicah, na vrh pa dodaj še naribano temno čokolado. Pa dober tek.

pomarančna kaša

NASVET: namesto temne čokolade lahko kaši dodaš tudi med. Lahko skuhaš že zvečer in jo zjutraj le pogreješ. Nič hudega ne bo, če je boš zakuhal/a preveč, saj tudi skuhana brez težav zdrži v hladilniku še kakšen dan več. To že dobro vem, saj se vedno uštejem pri količini 🙂

Sama svojim mlečnim zajtrkom rada dodam še kakšen orešček, rozino ali drugo suho sadje, ki pa pripomore k boljši prebavi.

Leave a Reply

Ko napišem naslednji prispevek se slišiva po e-mailuSPREMLJAJ ME
+