Sem pristaš predvsem mlečnih zajtrkov in zagovornik tega, da zajtrka ne smemo izpustiti. Hkrati pa je ta zagotovo moj najljubši obrok v dnevu.
Da pa se mojih jutranjih kašic in muslijev ne naveličam pa jih sem ter tja malo popestrim in dodelam. V zadnjih dneh si rada pripravim pomarančno proseno kašo s temno čokolado, ki jo prav tako rada pojesta moj oče in brat. Preveri spodnji recept 🙂
Recept
Sestavine
- prosena kaša
- mleko
- cimet
- nastrgana lupinica ene pomaranče
- temna čokolada
- žlica masla (opcijsko)
Priprava
Proseno kašo stresi v mleko, ki si predhodno nalil/a v skledo. Pri količini se drži navodil navedenih na embalaži in lastnega okusa. Torej, ali ti je ljubša bolj gosta ali bolj redka. Dodaj še ščepec cimeta in nastrgano lupinice pomaranče – lupinica ene pomaranče zadošča za dve ali tri skodelice kaše, saj res da veliko okusa.
Če boš dodal/a še žlico masla bo kaša bolj kremasta. Kašo skuhaj tako, kot je priporočeno na embalaži – običajno se kuha od 10-15 minut. Medtem lahko naribaš nekaj črne čokolade. Količino le-te določi po svojem okusu.
Ko se kaša rahlo ohladi, jo porazdeli po skodelicah, na vrh pa dodaj še naribano temno čokolado. Pa dober tek.
NASVET: namesto temne čokolade lahko kaši dodaš tudi med. Lahko skuhaš že zvečer in jo zjutraj le pogreješ. Nič hudega ne bo, če je boš zakuhal/a preveč, saj tudi skuhana brez težav zdrži v hladilniku še kakšen dan več. To že dobro vem, saj se vedno uštejem pri količini 🙂
Sama svojim mlečnim zajtrkom rada dodam še kakšen orešček, rozino ali drugo suho sadje, ki pa pripomore k boljši prebavi.