Popularni kolač iz dveh sestavin (brez sladkorja in moke)

Ta kolač je tudi bolj zdrav, saj ne vsebuje skoraj 0 sladkorja.

Da bi bil moj kolaček še malo bolj fit, sem za peko izbrala temno čokolado (70% kakava) , ker vsebuje malo sladkorja.

Kolač iz dveh sestavin

Priprava je izjemno preprosta

Naši glavni in edini dve sestavini so 3 jajca in čokolada. Izberi si tako, kot si jo sama želiš.

Najprej se lotimo dela z jajci – če temu sploh lahko rečemo delo, saj je vse zelo hitro pripravljeno.

Ločimo beljake od rumenjakov. Beljake stepemo v čvrst sneg. Rumenjake pa tačas postavimo v hladilnik.

Nalomljeno čokolado stopimo nad paro. Ko se ta nekoliko ohladi, vanjo vmešamo rumenjake.

Nazadnje pa v zmes vmešamo še beljakov sneg. In sicer korak za korakom. Najprej le eno tretjino in postopoma še preostanek. To poskusimo narediti čimbolj nežno, da bo masa ostala čimbolj gladka. Najbolje bo, če to storimo z ročno metlico.

Pekač prekrijemo s peki papirjem in nato vanj vlijemo maso. Jaz sem ga sicer samo malo namastila z maslom, ker po resnici povedano pekača niti ne znam lepo obložiti s papirjem (LOL). Tako, da sem se odločila za silikonski pomaščen pekač.

Pečemo ga na 170 stopinjah. V videih je rečeno, da 30-40min. Vendar se to meni zdi res preveč. Jaz sem ga pekla 30min pa je bil v sredini že čisto suh, tako, da ga bom naslednjič le 20. Res pa je, da sem uporabila nižji pekač.

Kljub temu je bil zelo okusen in rahel. Njami! Na tole deževno nedeljo si ga le privošči 🤭

Tule prilagam še video:

 

 

Leave a Reply

Ko napišem naslednji prispevek se slišiva po e-mailuSPREMLJAJ ME
+