Pozor! Tole me je pičilo ko sem se v nizki vodi v morju usedla na tla

Tole se je zgodilo pred kakimi 4imi leti, na Viru.

Ko sem se spravljala iz vode, po tistih, za stopala prav neprijetnih kamnih, me je med mojim nerodnim opotekanjem malce “zavintalo” in sem – da ne bi štrbunknila, rajši pokrčila kolena ter se nežno usedla na morska tla.

Ob tem pa sem začutila čisto rahel pik. Na tem mestu pa me je začelo po nekaj minutah prav neprijetno dražiti. Sprva se je pokazala samo koprivnica.

Bolečina je z vsako uro postajala čedalje bolj neznosna. Koprivnica pa se je kmalu spremenila v nekaj modrovijoličastega, modrici podobnega. Stvar je do takrat zgledala zgolj površinska.

moja rit

Najhujše je šele sledilo

Ampak to še zdaleč ni doseglo svoje najhujše faze. Naslednjih 5 dni nisem mogla normalno sedeti – sedela sem samo na eni ritnici kolikor je bilo pač to lahko udobno, teh 5 dni niti spati nisem mogla na hrbtu. Na moji riti je namreč  nastala grozna rana.

Če sem se pa z zadnjico česa dotaknila in pozabila na rano ter se kam naslonila pa so po mojih licih od samih bolečin stekle krokodilje solze.  Bolečina je bila res neznosna.

Za spomin sta mi danes ostali brazgotina in paranoja pred sedenjem na morskem dnu. Že med samo hojo v vodi se vsakič znova spomnim tega neprijetnega dogodka. Kaj, če me piči v stopalo? Saj nebi mogla hoditi!

Še danes ne vem katero morsko bitje je to povzročilo, niti med zavzetim brskanjem po spletu nisem našla ničesar podobnega. Žal mi je le, da se takrat nisem odločila za obisk pri zdravniku. A kaj, ko nisem vedla, da bo vedno huje.

Upam, da se tebi kaj takega ne zgodi. Tudi v nizki vodi na plaži pa previdnost nikoli ni odveč.

2 komentarja

  1. Soncek 01/07/2018
    • Žabica 03/07/2018

Leave a Reply

Ko napišem naslednji prispevek se slišiva po e-mailuSPREMLJAJ ME
+