Preživljanje karantene – iz ene skrajnosti v drugo

Življenje v karanteni se je zavleklo v tedne, kar se morda sprva ni pričakovalo, a vsega skupaj kar še ni konec. Preživljanje tega časa pa se od posameznika do posameznika razlikuje. Se mi zdi, da gre nekako iz ene skrajnosti v drugo.

Športanje/lenarjenje

Medtem, ko si nekateri v teh sončnih dneh z užitkom jemljejo ogromno časa za aktivnosti, kot so kolesarjenje, tek, pohodništvo,.. se drugi redijo in lenarijo doma. V katero skupino sodiš ti?

Jaz se znajdem kar v obeh, tako, da sem glede izgubljanja zimskih oblogic še nekako na istem 🙈

Mir ali panika

Nekateri smo takšni, ki se s karanteno soočamo brez težav. Vzamemo si čas zase s svojimi hobiji, aktivnostmi, čeprav z nekoliko manj druženja, kot prej.

Ženski topli copati

Spet drugi pa se zelo težko soočajo s karanteno in se brez dela in vsega drugega kaosa blazno dolgočasijo. Tu sklepam, da ste na udaru predvsem tisti, ki živite sami. V takem primeru priporočam, da si vzamete čas za gibanje v naravi, morda lahko skuhate kaj novega, pa čeprav samo zase. Jaz sem si pred kratkim omislila puzzle, ki so prav sproščujoče, čas z njimi pa hitro mine. Lotila sem se tudi novih aktivnosti, kot je košarka. Pa čeprav žoge v rokah nisem držala že od srednje šole.

Osama ali druženje

Čeprav se načeloma nebi smeli preveč družiti, se nekateri ob tej situaciji, ko imajo časa mnogo več, kot kadarkoli prej, družijo še več.

Nekateri pa ostajamo predvsem v samoti. Izvajamo aktivnosti z družinskim članom ali pa enim prijateljem ali pa hodimo ven le s svojim psom.

V katero skupino sodiš?

Si med tistimi, ki jim karantena prestavlja same težave in komaj čakaš, da jo bo konec?

Ali si med tistimi, ki v karanteni najdemo priložnosti za nekaj za kar jih prej nismo imeli in si prav z užitkom (a odgovorno) vzameš čas zase?

Leave a Reply

Ko napišem naslednji prispevek se slišiva po e-mailuSPREMLJAJ ME
+