Recept za nizkokalorično poletno kosilo

Poleti si rada kuham preprosta, hitra, nizkokalorična in seveda lahka kosila. Kdo pa lahko v vročini veliko poje? Še težje je dlje časa viseti in se kuhati nad štedilnikom. Sploh pa bi vsi imeli radi za na plažo kakšen kilogram manj.

Za tole jed boš potrebovala:

  • papriko
  • šampinjone (sveže ali v slanici)
  • ajdovo kašo
  • češnjev paradižnik
  • baziliko
  • sol in poper
  • jušno kocko
  • malo olivnega olja
  • Poljubno: jaz pa nebi bila jaz, če si zraven nebi privoščila še par koščkov sira. Čeprav tule vsak ravno ne paše (razen meni, 😊) . Zato priporočam feta sir ali tofu.

Najprej operi, očisti in nareži papriko  (jaz sem zase porabila eno veliko) ter za dve veliki pesti šampinjonov.

V ponev daj žlico olivnega olja in na njem papriko ter šampinjone malo popeci. Medtem tudi posoli.

Po približno treh minutah dodaj še malo vode ali jušne osnove (iz jušne kocke) in zraven zamešaj še dve žlici ajdove kaše, da bo popila jušno osnovo in sok, ki ga je spustila paprika in naše gobice. Tekočino dodajaj postopoma, dokler kaša ne bo kuhana, da na koncu ne bo preveč zalito.

Medtem, ko čakaš da se kaša dovolj napije tekočine lahko razpolovičiš češnjevce.

Ko je kaša kuhana, vse skupaj iz ponve preloži na krožnik. Priporočam kar omnom skledo, s katero lahko preprosto odmeriš obrok.

Drugačna dieta

Popopraj. Zraven pa položi še češnjevce, baziliko in (po želji) nekaj koškov sira.

Pa dober tek! 😊

Leave a Reply

Ko napišem naslednji prispevek se slišiva po e-mailuSPREMLJAJ ME
+