Tale češnjeva ovsena kaša te kar prisili v dober začetek dneva

Brez ovesa mi živetiiii niiiii, la la la lala 🙂

Še malo pa mu bom dejansko napisala kar celo pesem, ali pa kar knjigo, saj brez njega ne zdržim, niti 2 dni. Naslov knjige pa bo 1001 ovsena kaša. Ampak prej se moram izmisliti še vsaj kakšnih 980 receptov. Pa ostanimo danes pri enem samcatem.

Sestavine

  • fini (mleti) ovseni kosmiči
  • češnjev kompot
  • mleko
  • opcijsko: smetana ali maslo

količino boš moral/a določiti sam/a, upoštevajoč kakšno porcijo boš pač pojedla/pojedel. Moraš pa vedeti, da kosmičev, ko se dodobra napijejo pride vsaj še enkrat več.

Postopek

  1. V posodico stresi poljubno količino ovsenih kosmičev. Prelij jih s sokom iz kompota, da se bodo dobro napili ter dodaj poljubno število češnjic.
  2. Čez noč pusti, da se namakajo, tako, da bo nastala gosta kaša
  3. Zjutraj jim dodaj še malo mleka, tako, da boš dosegla želeno gostoto, oziroma razmerje med sestavinami. Jaz ga dam zelo malo, saj že kompot sam po sebi, da krasen okus, nad katerim ne želim, da mleko nadvlada. Kašo lahko poješ hladno, lahko pa jo segreješ – po želji. Če jo boš segrel/a in če ne gledaš preveč na linijo, ji lahko dodaš še nekaj masla ali smetane. Med segrevanjem pa neprestano mešaj z metlico, da bo kaša kremasta in rahla.
  4. Še tople pojej in ponudi. Dober tek!
češnjeva kaša

mogoče res ne izgledajo najlepši, a so zato toliko bolj okusni 🙂

 

Leave a Reply

Ko napišem naslednji prispevek se slišiva po e-mailuSPREMLJAJ ME
+