Riž brez kalorij & Zelena rižota z gamberi

Zadnjič so bili na jedilniku čudežni špageti brez kalorij. Tokrat pa moram sprobat še riž brez kalorij. Špagetki so se mi zdeli odlični, tako, da se z največjim veseljem lotim tudi današnje rižotke. Pa še same super sestavine sem ji dodala.

Preden razkrijem recept pa bi rada povedala še nekaj o čudežnih testeninah. To, da so BREZ glutena, BREZ maščob, BREZ dodanih sladkorjev, BREZ GSO, ter, da so primerne tudi za vegane. Zelo hitro se tudi pripravijo. Perfect!

hrana brez kalorij

Za tole rižotko boš potrebovala:

Kot vidiš jo vse skupaj sestavlja zelo malo sestavin. Pa tudi priprava je preprosta, saj se omenjene sestavine kuhajo približno isto časa in zato bo en sam lonec dovolj.

  • V loncu ali v ponvi popraži česen. Posoli. Nato vanj stresi še gambere.
  • Ko se bodo pražili kakšno minuto, jim dodaj dve veliki žlici pesta.
  • Zamrznjeni gamberi bodo spustili precej vode, zato nam riža ni treba kuhati posebej. Na embalaži je namreč navedeno, da ga je potrebno kuhati 3 minute. Mi pa ga bomo skuhali kar v tekočini, ki so jo spustili naši lupinarji in pesto. Tako, da bomo v naš lonec stresli še en paketek tega.
  • Počakali bomo, da odvečna voda izhlapi. In vmes seveda malo premešali.
  • Riž je tako, kot testenine brez kalorij potrebno potem še malo popražiti. Zato potem, ko bo voda izparela pražimo še nekaj minut. Pa še okusi se bodo bolj povezali.

Rižota z gamberi

Jed je pripravljena. Na koncu le še pokapljamo z limono in potresemo s parmezanom. Dober tek.

Riž brez kalorij lahko kupiš v spletni trgovini Čudežne testenine. Serviranje, oziroma odmerjanje porcij pa priporočam s pomočjo Om Nom sklede.

Leave a Reply

Ko napišem naslednji prispevek se slišiva po e-mailuSPREMLJAJ ME
+