Sataraš po moje

Nazadnje sem jamrala, da nimam nič zelenjave. Pa so me kasneje, vsak po malo zasuli s paradižniki in paprikami. Ker je škoda, da bi šla vsa ta zelenjava v nič, sem pripravila sataraš po moje.

.. zafilala sem 2 posodice, za katere sem porabila:

  • 2 velika paradižnika
  • Čebulo (1 čebulo ali že kupljeno ocvrto)
  • Papriko (približno dve srednje veliki)
  • 2 stroka česna
  • Sol
  • Olivno olje
  • 2 jajci
  • Baziliko (najboljše svežo)
  • Parmezan
  • Čili

Najprej sem iz paradižnikov naredila mezgo. Olupila sem jih, narezala na koščke in vrgla v posodico. Zraven sem dodala še malo soli in žlico olivnega olja, nekaj listov bazilike, nasesekljan česen in mlet čili. Vse skupaj sem s paličnim mešalnikom dobro prerešetala.

recept paradižnikova mezga

Nato sem noter vrgla še čebulo (vmešala sem že ocvrto kupljeno čebulo, če boš uporabila svežo, jo prej popraži).

Nazadnje sem jo zlila v lončke, v katerih sem kasneje pekla in dodala še na koščke narezani papriki in nastrgan parmezan.

recept sataraš

Vse skupaj dobro premešaj!

Napolnjene lončke damo v na 200 stopinj ogreto pečico. Pečemo 30 minut. Vmes na vsake toliko tudi malo premešamo. Nato pa vzamemo lončke ven in na vrh vlijemo še jajčka (v vsak lonček eno, seveda). Lončke damo nazaj v pečico in pečemo še 15 minut.

Jed je pripravljena. Uživaj in pazi, da se ne opečeš 😉

najboljši sataraš

 

Leave a Reply

Ko napišem naslednji prispevek se slišiva po e-mailuSPREMLJAJ ME
+