Še bolj telesu in postavi prijazna solata

Kdo je rekel, da so solate dolgočasne? Lahko predstavljajo zelo okusen obrok, če pri sestavinah uporabiš malo domišljije.

Seveda moramo vseeno malo paziti katere ji dodamo, še posebej, če je naš cilja izguba teže. Solata lahko  namreč ob neprevidnem dodajanju sestavin, vsebuje celo več kalorij, kot hamburger!

Le ščepec

Vendar tokrat ne bom razpravljala o kakšnih posebnih dodatkih. Ampak o osnovni začimbi, ki zagotovo na nobeni solati ne manjka. To je sol.

Himalajska sol

Osnovo, meni najljubše solate, sestavlja zelje

Tudi soli je vedno več vrst. Rahlo se razlikujejo v okusu. A pomembnejša je sestava.

V zadnjem času je v trendu..

.. rožnata himalajska sol. Ne skrbi – ni rožnata zaradi barvil.

Rožnata himalajska sol

Ti kristali so tako lepi, da bi jih najraje nosila kar okrog vratu:)

V resnici je najbolj čista izmed soli. In je popolnoma naravna.

Zakaj se razlikuje od drugih?

Je zelo bogata z minerali (vsebuje jih 84), kar je tudi razlog, da je tako izjemne barve.

Z njo užijemo veliko manj natrija, ker je veliko manj predelana od običajne soli.

Z njeno sestavo pa se odražajo tudi številni pozitivni učinki na naš organizem. Blagodejno naj bi vplivala na ožilje, dihala, spanje, razstrupljanje telesa, kosti, prekrvavitev, krvni tlak,…

Kar pa je pred poletjem najbolj pomembno, je to, da naj bi s svojo močjo prečiščevanja telesa, pomagala tudi pri izgubi kilogramčkov. Jaz sem vsak dan bolj pripravljena na kopalke, kaj pa ti? 😉

Nasvet: če se ti kristali zdijo preveliki jih lahko že prej raztopiš v solatni polivki (na primer samo v kisu), ali v nekaj malega vode. Za lažje dodajanjem jedem pa jo lahko daš tudi v mlinček.

Himalajsko sol sem našla v spletni trgovini Feng Cha. Če kolikor toliko paziš kaj ješ, te njihova ponudba gotovo ne bo razočarala. Spremljaj jih tudi na njihovi FB strani.

Leave a Reply

Ko napišem naslednji prispevek se slišiva po e-mailuSPREMLJAJ ME
+