Pa še en skok v toplice preden bo konec zime

Moj najljubši čas za obisk toplic je zima ali pa vsaj zgodnja pomlad. Dejstvo, da se namakam v topli vodi in grejem v savnah, medtem, ko so zunaj temperature še nizke, mi daje res velik občutek ugodja. In ne boste verjeli, tudi to zimo si bom privoščila skok v toplice.

Seveda bom o vsem poročala in povedala kako je bilo. Sva se pa to leto s fantom odločila, da odpeketava v Sveti Martin na Muri čez mejo. Ujela sva namreč res ugodno kuponsko ponudbo, ki naju bo za dve nočitvi med tednom stala le 99 evrov. Odpravila pa se bova drug teden, v sredo.

Še preden odrineva tja, pa bi rekla nekaj besed o termalnih kompleksih, oziroma hotelih v katerih sem si oddih že privoščila. Da vidiš kaj je bolj zate 🙂 Moram reči, da so si vsi trije oddihi med seboj bili popolnoma različni.

Rimske Terme

Celoten hotelski kompleks je krasen. Moderno urejen in eleganten. To velja vse od bazenov, vež.. pa vse do samih sob. Sobe so zelo prostorne in lepo opremljene ter “sterilne”. V njih ni niti slišati glasov iz sosednjih sob, kot je to običajno v večini hotelov, zato je občutek v hotelu zelo prijeten in udoben. Tudi bazenski kompleks ni prepoln – v resnici deluje skoraj prazen in tako dobiš prijeten občutek zasebnosti. Rimske Terme si po mojem mnenju zaslužijo čisto 10ko.

Je pa tu druga pomanjkljivost. Na lokaciji na kateri se nahajajo ni možnosti za kakšen sprehod ali pa ogled kakšne znamenitosti, atrakcije..Med rjuhami pa tudi ne moremo romantičariti cel dan. S tega vidika je oddih tam mogoče rahlo dolgočasen. Odvisno sicer od tega kakšen tip si. Jaz se moram stalno nekaj premikati. Na ležalniku ob bazenu ne zdržim niti 20 minut, če se pa to že zgodi, se zgodi tako, da najedam moji boljši polovici vsaj polovico tega časa 😀 Ok, res je da lahko koristiš različne storitve v samem kompleksu, a to tudi stane. Rimske Terme že tako ali tako presegajo povprečno ceno ostalih slovenskih term. A vseeno, bi se lahko zaradi razlogov opisanih v prvem odstavku še kdaj vrnila tja na kakšen oddih 🙂

To sem že poskusila, a sem bila prepozna. Če se odločiš za oddih v Rimskih Termah si rezervacijo zagotovi pravočasno, saj so sobe kar dobro zasedene. Sklepam, da so zato krivi tudi razni poslovni seminarji, ker v kompleksu res ni bilo videti nobene gužve, razen v garažni hiši. A ne skrbi, ta je dovolj velika za vse goste.

Grand Hotel Rogaška

Tale hotel se res bohoti v vsej svoji veličastnosti, tako, kot velika večina objektov v njegovi okolici. V Rogaški Slatini se res trudijo obdržati svoj edinstven stil. Sam kraj me je res očaral. Vse je zelo lepo urejeno in čisto.. zelenice so krasne in polne rož, zato sem zelo uživala v sprehodih med katerimi sem občudovala okolico. Obiskala sva celo muzej, ki naju tudi ni pustil ravnodušna. Skočila sva tudi v kar dobro založeno prodajalno steklenih izdelkov ob sami steklarni Rogaška Slatina, ki pa je bila tudi prava paša za oči. Verjemi – ne izdelujejo samo kozarcev.

Tudi notranjost hotela je bila prekrasna. Najbolj všeč mi je bila veža z visokim stropom in ogromnim lestencem. Malo manj pa so mi bile všeč sobe, saj so bile čisto povprečne, mogoče malo turobne, česar glede na zunanjost hotela nisem pričakovala.

V sklopu hotela je bil tudi bazen. A zelo majhen. Zato sva se ves čas hodila kopat v bližnjo riviero, saj je bilo kopanje v tej tudi vključeno v kuponski ceni. Tudi ta bazen me ni ravno navdušil. Preveč ljudi in kaosa z majhnimi otroci je bilo. Moje sproščanje v Whirpoolu se je namreč spremenilo v nadležno izmikanje pred žogami, škropljenju in tudi SKAKANJU z robov Whirpoola. Da se razumemo, nič nimam proti tem, da so starši skupaj v toplicah z otroci, a Whirpooli so za odrasle- to je dejstvo in ne moja muha. Ponekod je to celo opozorjeno s tablami, saj voda z visoko temperaturo za majhne otroke menda niti primerna ni.

Obisk tega hotela pa definitivno priporočam vsem, ki se v toplice odpravijo tudi z namenom lepotičenja. Saj je hotel neposredno povezan z Afroditin Beauty Centrom, kjer nudijo mnoge lepotne storitve in produkte, tako za mlajše, kot starejše dame.

rogaška grand hotel

Hotel Habakuk – Pohorje

Sama notranjost hotela se mi je zdela kolikor toliko povprečna. Všeč pa mi je bilo, ker so bile sobe zelo prostorne, balkon pa zelo velik. Lahko bi rekla, da je bil že bolj podoben terasi, kot pa samo balkonu. Pa tudi čistočo je bilo za pohvalit.

Bazen tudi tu ni presegal povprečja. Mogoče so pa zato krive Rimske Terme, saj te po obisku teh redko kateri bazenski kompleks lahko še preseneti in posebej navduši.

Hotel se nahaja v neposredni bližini Pohorskega hribovja. Zato bi obisk priporočila predvsem tistim, ki radi zlezete na kakšen hrib. Poti za daljše, kot tudi krajše vzpone so tako zelo blizu, da po vožnji z avtomobilom ni potrebe. Razen, če bi želeli narediti kak skok v bolj urbano okolje – Maribor je oddaljen le kakih 5 kilometrov.

.. kaj pa hrana?

Hrane vsak oddih posebej ne bom omenjala. Večinoma je šlo za samopostrežne obroke, ki so se mi zdeli uredu. Izbirčna nisem, jem praktično vse, zato tudi lačna nisem nikoli ostala- ravno nasprotno 🙂

Žal mi je le, da se nisem posnela kakšne fotografije več, a žal sem bila pred začetkom vzpostavitve mojega bloga ena od tistih, ki se je zelo redko posluževala tega. Obljubim, da drug teden v toplicah naredim več fotk 🙂

 

Leave a Reply

Ko napišem naslednji prispevek se slišiva po e-mailuSPREMLJAJ ME
+