Skutno-ovseni kolač s sadjem

Sem rekla da bom po novem letu začela s pripravo bolj zdravih jedi 🙂 tale skutno-ovseni kolač s sadjem je kot nalašč za zajtrk ali bolj zdrav popoldanski posladek.

Sestavljen je iz 3 plasti. Priprava pa je dokaj hitra in enostavna, še največ časa ti bo vzelo hlajenje. Pa poglejva, kaj za posamezno plast potrebuješ in kako jih pripraviš.

1. plast – Biskvit

  • Dve veliki banani
  • 150g ovsenih kosmičev
  • 50g mletih mandljev

Pečico segrej na 180 stopinj. Potem pa banani razsekljaj v sekljalniku ali pa jih dobro pretlači z vilicami. Nato jim primešaj še mandlje in ovsene kosmiče. Nastalo maso razporedi po dnu z maslom namaščenega pekača in peci 5 minut.

Medtem se lahko lotiš druge plasti.

2. plast – Skutni nadev

  • 500g skute
  • 1 lonček navadnega jogurta

Skuto in jogurt med seboj dobro zmešaj.  Tako da bo masa čimbolj gladka.  Uporabiš lahko kar metlico za stepanje.

Nastalo maso nato razporedi čez pečen biskvit,  ko je ta že rahlo ohlajen. Pekač porinil nazaj v na 180 stopinj ogreto pečico in peci še 15 minut.

3. plast – Sadje z želatino

  • Ananasov kompot
  • Želatina v prahu
  • Sladkor ali nadomestek sladkorja  (opcijsko)

Ko pekač vzameš iz pečice lahko že takoj nanj položiš na tanko narezane koščke ananasa. Potem pa vse skupaj DOBRO ohladi.

Ko je pecivo ohlajeno lahko pripraviš želatino pri čemer se držiš navodil zapisanih na vrečici. Ko je želatina prIpravljena pa vanjo vlij približno 1.5 decilitra vode v katero si predhodno primešal/a sladkor, oz. nadomestek, če si še zanj odločil/a. To raztopino z žličko postopoma polivaj po ohlajenem kolaču, potem pa postavi pekač v hladilnik da se bo ta čimprej strdila.

DOBER TEK

skutno ovseno pecivo

POZOR : želatine ne mešaj z ananasovim sokom iz kompota,  ker se potem ne bo strdila.

 

 

Leave a Reply

Ko napišem naslednji prispevek se slišiva po e-mailuSPREMLJAJ ME
+