Spoznavanje samega sebe

Včasih smo izgubljeni. Ne vemo, če stopamo v pravo smer, ne vemo, kaj počnemo prav in kaj ne ter niti tega, česar si najbolj želimo. Hkrati pa se nam zdi, da v življenju pri ničemer ne napredujemo. Ker smo podrejeni in celo preveč naklonjeni, smo morda predolgo strmeli le k temu, da smo izpolnjevali potrebe in želje drugih, sebe pa smo medtem izgubili. Tako se lahko znajdemo v zelo neprijetnem psihičnem položaju. Zato je spoznavanje samega sebe zelo pomembno.

spoznavanje sebe

Pomoč pri tem boš morda lahko našla tudi v relevantnem prispevku, ki sem ga objavila pred kratkem. Govori pa o tem, kaj si zares želimo. Poleg metod, ki sem jih naštela tukaj pa sem se spomnila še ene, ki lahko pomaga.

Piši metoda

Tu imam v mislih pisanje dnevnika. Piši, kaj se je čez dan dogajalo, kakšna so bila tvoja občutenja tekom dneva pri različnih obveznostih, dejavnostih in aktivnostih. Imej nadzor nad samo seboj. Jaz sem namesto pravega dnevnika uporabila, kar tale notes, ki sem ga predstavila pred kratkim.

planerji in notesi

Samo pisanje sicer ni dovolj. Na vsakih 10 dni naredi pregled in pomarkiraj tisto kar najpogosteje počneš ali omembe oseb, ki te obdajajo. Z drugo barvo pa pomarkiraj občutke, ki si jih ob tem imela. Tako boš ugotovila kakšni občutki se ob določenih dejavnostih in osebah najpogosteje pojavljajo. Kaj je zate pozitivno in kaj prepogosto negativno vpliva nate. Tako boš sama nad sabo naredila nekakšno analizo in stvari bodo slej, ko prej postale jasne.

Ne pozabi

Ne pozabi tudi na reči, ki si jih želiš pa jih nisi dosegla. Zapisuj jih. Opiši jih. Več, ko boš o njih pisala, več se bo pojavilo taktik in domislic, kako priti do njih. Včasih se preprosto nasmehne sreča in pride do dosežkov zelo hitro in spontano. A moraš se zavedati, da se to ne zgodi tako pogosto. Velikokrat se je potrebno temu posvetiti in nekaj časa vztrajati, a je tudi to lahko precej zabavno in motivacijsko. Če ne drugega, ob tem dobivaš in spoznavaš nove izkušnje. Slej, ko prej se začnejo kazati tudi mali napredki.

Morda te bo zanimal tudi kateri od relevantnih prispevkov:

Leave a Reply

Ko napišem naslednji prispevek se slišiva po e-mailuSPREMLJAJ ME
+