Stvari brez katerih bi letos na dopustu težko zdržala

Seveda obstajajo neke stalnice, ki vedno odromajo z nami na dopust. Toda me punce imamo dar, da vsako leto najdemo nekaj, kar nam na dopustu pride zelo prav.

Nikamor brez flaminga

Brez njega bi mi bilo na plaži skorajda malo dolgčas. Tale ptička je zelo udobna in se je, kot naročeno posončiti v njej, medtem ko te obenem hladi morska voda. Trup ima obliko velikega plavalnega obroča.

Jaz in flamingo

Z mano je na morju že drugo leto in upam, da bo tudi naslednje. Vse možne oblike floatijev, lahko dobiš pri Bestway.

Primerna zaščita za pridobivanje zagorele polti

Produktov za pridobivanje zagorele polti sem se vedno izogibala. Namesto tega sem se raje mazala z visokimi zaščitnimi faktorji, ker sem dokaj svetlopolta. Letos pa sem na polici v trgovini opazila Marmelado Tropical, ki ima zaščitni faktor. Ampak samo 10.

Marmelada tropical izkušnje

Kljub nizkemu zaščitnemu faktorju, me letos ni opeklo. Tale marmelada zelo dobro navlaži kožo in mislim, da opeklin nisem dobila prav zaradi tega. Tudi po tuširanju koža ostane zelo voljna. Suho in dehidrirano kožo namreč opeče dosti prej.

Ker se letos dosti bolj izpostavljam soncu, kot prejšnja leta, sem si omislila tudi Afroditino nego za po sončenju.

Nega po sončenju

Nega po sončenju

Prijetno pohladi in kožo nahrani, ta pa je naslednji dan pripravljena na ponovno sončenje.

Ekstra skrb za kožo na obrazu

Obraz si mažem z višjimi zaščitnimi faktorji. Tu mi ten ni tako pomemben. Rad bi le dlje ostala brez gubic. In sončnih peg, ki se pokažejo šele kasneje, po letih “sončnih grehov”.

Ohranjanje mladostnega videza

Zato je z mano Krema za obraz z zaščitnim faktorjem 50. To uporabljam ob najbolj vročih delih dneva in krema za obraz z zaščitnim faktorjem 30, ki jo uporabljam ob večerih, ko sonce še ni zašlo.

Fit tudi na morju

Zame ni dopustno, da bi izpuščala vadbo na morju. Vsako leto manj. Prav tu še rajši vadim, saj sem bolj spočita, kot doma.

Zato je z mano šla telovadna podloga. Ugotovila sem namreč, da rajši vadim v apartmaju, kot, da tečem zunaj. Saj to lahko naredim v katerem koli delu dneva in se mi ni treba prilagajati na zjutraj in zvečer (zaradi vročine in strahu pred opeklinami).

Da pa bo napredek še boljši je z mano tudi WowTea, ki mi pomaga porabiti sladoledne kalorije. Sladoled pa je tisti, ki si ga na dopustu privoščim enkrat na dan. Sem pa tja je treba diete malce postaviti na stran in se prepustiti uživanju.

Trenutno na moji FB strani poteka tudi nagradna igra za tale super čaj. Le sodeluj, če še nisi.

Na morju še bolj skrbimo za lase

Po lanskem striženju si ponovno puščam dolge lase, zato zanje še posebej skrbim. Da bodo konice, ki mi jih dvakrat mesečno odstriže moja frizerka, čim krajše.

Iz tega razloga nisem pozabila spakirati maske za lase in dobrega balzama s katerima si lase operem vsak dan, ko se zvečer vrnem s plaže.

Na mokre konice nujno nanesem še olje. Tega na zmočene konice nanesem tudi vsakič, ko se odpravim na plažo, da sol ne prodre v njih in jih ne izsuši.

Skrb za kožo, lase in nohte v enem

Za močne in zdrave nohte in lase ter za lepo kožo jemljem MSM, ki se resnično obrestuje. To najlažje opazim na nohtih. Ti se nič več ne cepijo in lomijo. Niti po dolgotrajnem kopanju.

Imam kilogramski paket iz spletne trgovine FengCha. Ta mi bo služil zelo dolgo. Trenutno je tudi v akciji, če te zanima.

Ramena so najbolj izpostavljena soncu

Kažemo jih ob sprehodih, med plavanjem.. Tudi med prebiranjem knjige na plaži. Zato si na glavo rajši vsaj ne vsake toliko časa poveznem dovolj velik slamnik, da jih zasenči.

Trendi slamniki

Pa še nekaj za krajšanje časa na plaži

Zelo težko dolgo mirujem. Če pa že, pa tudi ob tem rabim nekaj za zraven. Letos sem vzela žepni priročnik z naslovom “Vzemi se v roke”, ki je kar fajn.

Spakiram pa tudi križanko in telefon, da lahko napišem kak blog 😉

Leave a Reply

Ko napišem naslednji prispevek se slišiva po e-mailuSPREMLJAJ ME
+