Termalni oddih: Sveti Martin na Muri

Kdor čaka, dočaka

Letošnji termalni oddih sva končno dočakala. Najino bivanje v apartmajih Lapaž naj bi trajalo od srede do petka. Najina destinacija? Sveti Martin na Muri ?

V pričakovanju na odhod sva se v sredo zbudila v zasneženo jutro. Nova pošiljka ni bila tako nedolžna, kot sva sprva pričakovala. Tako, da naju je blo kar malo strah odpraviti se na ceste. A vendar sva se, čeprav kakšno uro kasneje, kot sva sprva načrtovala, odpravila na pot. Pa ceste sploh niso ble grozne, kot sva sprva predvidevala. Najino 3-urno potovanje je teklo gladko. Pa še na krofih sva se ustavila in si razdelila še topel krof ?

Najboljši krof

Že sva bila kakšno minuto oddaljena od cilja, vendar kompleksa še ni bilo videti,  nakar se je na dnu dolinice pokazalo nekaj večjih stavb in blokov (apartmajev). To je to! 🙂

Sva že na cilju

Prispela sva pred apartmaje, kjer sva morala zavrteti številko napisano na vratih. Oglasila se je prijazna receptorka, ki naju je kaj hitro pričakala pred vrati.  Odvedla naju je v lep in prostoren apartma v katerem je bila tudi masažna kad. Pokazala nama je tudi kje imajo jacuzzi in savne.

Zunanji bazen

Imajo tudi manjši zunanji bazen, v katerem pa žal namakanje v tem letnem času ni mogoče.

Bazeni

Kakšno uro kasneje po namestitivi sva se odpravila na kopanje.

Lifeclass Sveti Martin

Sam bazenski kompleks je nekaj 100m oddaljen. Tako, kot apartma izgleda relativno nov. Že med tednom je bilo kar precej ljudi. Vendar me to tokrat niti ni motilo.  Ob bazenih je še bar, ki omogoča, da malo dlje bivamo ob bazenih. Nudijo različne napitke, solato, sendviče in sladoled. Notranji del bazenskega kompleksa ima 3 bazene (eden je otroški) in 3 whirpoole.

Terme Sveti Martin

Prav tako pa lahko odplavamo iz notranjega bazena v zunanji bazen s toplo termalno vodo. Drugi zunanji bazeni pa v tem času niso obratovali.

Hrana

Po odhodu iz bazena sva zavila še v hotelsko restavracijo, kjer sva si privoščila samopostrežno večerjo.  Cena na osebo je znašala 110kn. Šlo pa je za tipično ponudbo, kot v večini hotelov pri nas. Kraj je majhen zato ni veliko izbire kar se hrane tiče.  V bližini se je nahajala še restavracija s tradicionalno prehrano in pub s hitro hrano.

Restavracija Jastreb

V tradicionalni restavraciji po imenu Jastreb si je moj žabec privoščil tale okusna rebrca, katerih ni mogel prehvaliti. Jaz pa sem se odločila za polnjene lignje, ob katerih prav tako nisem ostala ravnodušna ?

Apartma pa je imel konec koncev popolnoma opremljeno kuhinjo, tako, da sva si kakšno stvar skuhala tudi sama. Je pa fino kaj vzeti sabo, saj se v kraju nahaja le ena, zelo majhna trgovinica.

Vsako jutro sva se odpravila na zajtrk, ki je bil vključen v najin kupon. Zajtrk je preprost, ker apartmajev ter s tem tudi ljudi, ni toliko.  Na izbiro so bila jajca na oko, hrenovke, klobasice, narezek, jogurt in musli ter marmelada in maslo. Nič se nisva pritoževala, ker nisva izbirčna, dokler je pripravljeno tako kot je treba sva midva zadovoljna 🙂 Seveda smo si v zajtrkovalnici lahko natočili tudi sokove, čaj in kavo.

Priporočam

Dnevi so hitro minevali, čeprav zaradi neugodnega vremena nisva počela nič posebnega. Zadrževala sva se le v apartmajih in bazenu,  kjer nama je bilo nadvse prijetno.

Najin oddih sva podaljšala še za en dan. Na poti domov pa sva se seveda spet ustavila na Trojanah, da sva nabavila krofov še za domače, pozabila pa nisva niti nase ?

Čokoladni ježek

Tale čokoladni jež je TOP

Oddih v teh termah bi posebej priporočila kolesarjem, saj je v okolici veliko kolesarskih poti in tistim, ki imajo nekatere zdravstvene težave. Saj v zgornjem nadstropju bazenskega kompleksa nudijo tudi vrsto raznolikih terapij.

Moja splošna ocena
4

Leave a Reply

Ko napišem naslednji prispevek se slišiva po e-mailuSPREMLJAJ ME
+