Test: zelena glina proti nečistočam

Ker se rada poslužujem naravnih sestavin je tokrat v  mojem lončku pristala zelena glina. Ta je namreč namenjena čiščenju kože, še posebej rada jo uporabljajo dekleta katerih koža je mastna in mozoljava, jaz pa sem jo izbrala, ker so se na mojem obrazu pojavili nadležni ogrci. Od svojih sorodnic (drugih glin), se zelena razlikujejo po tem, da najbolje vpija.

Najpogosteje se uporablja kot pripravek v obliki maske, za katero potrebuješ:

  • 1 zvrhano žlico zelene gline
  • poljubno koži neškodljivo in hranljivo olje (jaz za pripravo mask najrajši uporabim olivno ali pa jojobino)
  • lonček ali staro skodelico

maska iz zelene gline

Olja k glini dodaj toliko, da bo zmes gosta in mazljiva. Ker nekateri glino za uporabo na suhi koži nekoliko odsvetujejo, sem sama dodala rajši malo več olja (imam namreč suho kožo). Nato jo nanesi na obraz. Masko sem pustila delovati približno 25 minut, čeprav naj bi ta delovala že po 10 – 15 minutah. Ko bo čas pretekel jo odstrani z vatiranimi gobicami in vodo. It tega preostanka se lahko narediš skodelico za kosmiče. heeec 🙂

Rezultat:

Definitivno priporočam! Ko sem masko očistila z obraza, so bili ogrci na moji koži manj vidni. Koža je bila svetleča, zelo gladka ter prijetno nežna, ne pa tudi izsušena, zaradi česar sem bila zelo zadovoljna. Sem se pa takoj ko sem masko odstranila, preventivno rajši namazala z mojo najljubšo dnevno kremo. Zeleno glino bom zagotovo koristila še vnaprej.

Za odpravljanje ogrcev in mozoljčkov si lahko o uporabi zelene gline in jojobinega olja prebereš v tem članku (mozolji.si).

…in še en NASVET, ker se naša koža razlikuje: če boš masko uporabljala prvič, jo rajši pusti delovati manj časa, da boš lahko zagotovo preprečila morebitne negativne vplive tega pripravka na tvojo kožo.

 

Leave a Reply

Ko napišem naslednji prispevek se slišiva po e-mailuSPREMLJAJ ME
+