Testenine brez obresti

A veš tisto, ko ti zasede cela skleda testenin. Malo obilnejša porcija, ki bi za testenine ob fit postavi bila neprimerna.. Ampak si jo vseeno narediš. Potem maš pa slabo vest.

Ni več potrebe!

Po slabi vesti mislim, ne po makaronih. Danes sem si pripravila ekstra fit makarončke po katerih mi ni čisto nič bed. Seveda bom priložila recept. Spodaj..

Za tole super jed boš rabila (če boš kuhala za dve osebi) :

Zelenjava

Dobrote z vrta

  • 2 manjša jajčevca
  • Srednje veliko čebulo
  • Velik zelo zrel paradižnik
  • Pločevinko kokosovega mleka
  • 4 stroke česna
  • Sol
  • Olivno olje
  • Baziliko (po možnosti svežo)
  • In jasno! Testenineee. Pa to ne katerekoli, ampak PERESNIKE brez obresti, ki so skoraj BREZ KALORIJ. Za dve osebi pa bosta najbrž potrebni dve vrečki.

Takole se lotiva:

Peresnike odpakiraj in jih splakni v cedilu pod tekočo vodo. Nato jih daj v večjo ponev in jih na olivnem olju malo prepraži. Medtem na male kockice nareži jajčevca.

Po nekaj minutah peresnike stresi na čist krožnik, kjer bodo do nadaljnjega tudi počakali. V ponev pa daj popražit jajčevca in 4 neolupljene stroke česna. Malo posolimo.

Česen pripravljen na tak način je zelo okusen in aromatičen. Pekoč okus pa malo zgubi. Velika prednost pri peki neolupljenih celih strokov pa je ta, da ne povzročajo slabega zadaha. Seveda ga pred užitjem olupimo.

Medtem, ko se jajčevci pridno čmarijo na drobno sesekljajva čebulo in baziliko. Olupiva tudi paradižnik in ga nareževa na koščke. Nato paradižnik in baziliko s paličnim mešalnikom pretvoriva v slastno mezgo.

Ko so jajčevci lepo pečeni in mehki jih streseva na krožnik, kjer bodo tudi oni počakali. V ponvi pustiva le stroke česna h katerim streseva tudi čebulo in spet malo posoliva, da bo hitreje. Ko ta lepo porjavi jo prelijeva s prej pripravljeno paradižnikovo mezgo.

Ko ta izgubi vodo, oziroma, ko se zgosti vanjo stresemo še jajčevce. Zmešamo skupaj. Nato pa dodamo še pol pločevinke kokosovega mleka. Kuhamo približno še 15 minut, da se okusi lepo povežejo. Brez skrbi, okusa po kokosu ne bo več zaznati.

V omako stresemo še peresnike in kuhamo še 5 minut.

Zdaj pa moraš le še pravično razdeliti in uživati v okusu. Dober tek!

Peresnike sem naložila v Omnom skledo

Aja.. Peresnike in še marsikaj drugega ekstra zdravega pa lahko naročiš v spletni trgovini Pajs brez obresti.

Leave a Reply

Ko napišem naslednji prispevek se slišiva po e-mailuSPREMLJAJ ME
+