Ti je ta metoda ličenja že znana? – monokromatski videz (monochromatic make-up)

Leta 2017 smo bile priče neštetim norim trendom – od valovitih obrvi, umetnih trepalnic v nosu namesto na vekah, da lollipop ustnic ne omenjamo… No, ti nam zagotovo ne bodo sledili v leto 2018. Kaj pa monokromatski videz (ang.: monochromatic make-up, kot lahko pogosteje slišiš). Jaz menim, da se bo obdržal. Tudi sama sem začela prakticirati z njim šele pred kratkim in sploh ni tako težko.

Ne gre sicer za čisto nov makeup trend, a vendar je v tem letu bil prisoten nekoliko bolj. In, če še ne veste kaj to je… Največji poudarek pri monokromatski metodi ličenja je v tem, da se barve med seboj morajo povezovati, oziroma ujemati. Torej, če nosite senčila v mareličnih odtenkih, naj bodo v mareličasti tudi vaši ustnice in, če nosite rjava senčila, naj bodo v rjavi barvi ponovno torej tudi ustnice in rdečilo za lica. Še toliko bolje bo, če se bodo z mejkapom na obazu, barvno ujemali tudi tvoji nohti in oblačila.

Marelično in rjavo sem pa omenila zato, ker je z njima najlažje doseči monocromatic look. Pojavljajo se namreč tudi poskusi z modro in še kakšno drugo noro barvo.

Kako sem se ličenja lotila jaz..

Kakšen bo moj monokromatski videz, ki se ponaša v naslovu? Če je že december, potem mora nujno vsebovati vsaj malo bleščic 🙂 Spodaj lahko vidiš katere odtenke sem izbrala. Gre pa za dnevni, ne preveč intenziven make up.

Oči

Kadar senčiš veke ne izberi samo enega senčila. Dobrodošlo je, če izbereš 3 ali pa vsaj dva. Pri kotičku očesa naj bo najsvetlejše senčilo, pri koncu veke pa najtemnejše. Če boš izbrala rdeče senčilo bo izgledalo super, če na sredino veke naneseš nekaj bleščic v zlatih odtenkih.

 

licila za ustnice

Moja kombinacija senčil

Ustnice

Ker sem začela pri senčenju vek, sem nato morala izbrati tudi primerna, oziroma sorodnih barv ličila za ustnice. Uporabila sem 2 različna svinčnika za obrobo ustnic. Pri čemer sem prvega – rjavega uporabila bolj ob straneh, rdečega pa zgoraj in spodaj. Nato sem nanesla svetlejšo rjavkasto-zlato šminko in na koncu še lipgloss, le po sredini ustnic.

ličila za ustnice

barvici, šminka in lipgloss

In nastalo je tole

monokromatski make up

Ker so bila ličila po večini v rožnatih in rdečih odtenkih, sem na lica nanesla tudi rdečilo v rožnato-rdeči barvi.

Make-up bi ocenila z 4 od 5. V objektiv, sem le želela ujeti še nekaj leska bleščic, a mi to na žalost kljub trudu ni najbolje uspelo.. Tudi barve na sliki so manj intenzivne, v živo pa bolj rdečkaste. Mogoče pa naredim še kakšen poskus in ga naknadno objavim v prispevek 🙂 Fotografiranje mi pri mojem novem hobiju (bloganju seveda) dela še prave male preglavice, ker slikala nikoli prej nisem pogosto. A brez skrbi, k meni prihaja že pošiljka z lučkami, ki mi bo omogočila, da ti pokažem bolj jasne slike 🙂

 

Leave a Reply

Ko napišem naslednji prispevek se slišiva po e-mailuSPREMLJAJ ME
+