Tole bodo zame vedno najboljši piškoti

Hrana – le kaj bi brez nje. Brez okušanja in razvajanja brbončic bi le stežka preživela ?

Tako, kot obožujem preizkušati nove, drugačne jedi (npr. jedi drugih kultur), tako mi je še vedno ljuba tudi klasika.

Niso mi pa všeč tiste “umetne” jedi, ki zadnje čase krožijo po Facebooku s strani tujih medijev – npr. pica s špageti ?.  Ne vem če bi tistemu, ki se je tega domislil, nadela naziv kuharja, a-a.

No pa pustimo to, saj sem se tokrat lotila klasičnega in običajnega drobnega peciva.

Pozor – niso vsi recepti dobri!

Na spletu se najde veliko receptov za peko teh piškotov.  Tudi sama sem jih že pekla po zgledu dveh receptov, ki sem jih našla na internetu, a noben me ni zares zadovoljil.

Tokrat pa sem le prišla do recepta, po katerem te piškote peče babica moje boljše polovice ?? In takoj, ko sem utegnila sem jih tudi spekla!  ?

Recept za najboljše Linške piškote⤵

Potrebuješ:

  • 75 dag moke
  • 250g margarine za peko
  • 250g masla
  • 3/4 dl vode ali smetane

Vse sestavine dobro zgneti. Nato testo dobro ohladi v hladilniku, da bo oblikovanje, oziroma modelčkanje piškotov manj mučno in lepljivo.

Jaz sem testo pustila v hladilniku čez cel dan. Zgnetla sem ga dopoldne. Nadaljevala sem pa šele ob pozni večerni uri.

Iskreno – s tako količino testa se kar precej zamudiš. Količino sestavin rajši enakomerno zmanjšaj, če nisi tip človeka, ki lahko dlje časa preživi za kuhinjskim pultom.

Ko sem zvečer testo vzela iz hladilnika sem ga zvaljala in izrezala oblike z modelčki za piškote.

Piškote sem nato približno 5-7 minut pekla na 175°C.

Ko so se ti ohladili sem jih namazala z marmelado, nekatere od njih tudi s čokolado.

Linški piškoti

Srčki z luknjico so slivovi, tisti brez luknjice malinini, okrogli pa čokoladni 🙂

Piškoti so bili končani,  jaz pa sem lahko odšla spat ?

Leave a Reply

Ko napišem naslednji prispevek se slišiva po e-mailuSPREMLJAJ ME
+