Trik proti mastnim lasem, ki ga še ne poznaš

Imaš mastne lase in se ti tega nikakor ne uspe otresti, čeprav si preizkusila že malo morje šamponov? No, tega trika zagotovo še nisi. Gremo v boj proti mastnim lasem!

Dodaj jo šamponu

Ko si boš naslednjič umivala lase, jo preprosto nekaj vmešaj v svoj šampon. Ampak ne pretiravaj. Prekomerno izsuševanje lasišča tudi ni zdravo. Suhi lase se namreč bolj lomijo in cepijo. Zato začni z majhno količino pa boš videla, kako se bo obneslo.

Uporaba gline

Glina namreč absorbira nečistoče. Iz nje si prav zaradi tega namena delamo maske za obraz – da se znebimo mozoljev, ogrcev ali prekomernega izločanja sebuma. Tudi žleze na lasišču izločajo sebum Zakaj ga torej nebi vpila še iz lasišča.

Je nadvse vsestranska surovina

Že leta je stalnica v moji kopalnici. In tega nikakor ne nameravam spremeniti.

Uporabljam jo v obliki maske za obraz. Včasih pa jo samo pikico nanesem na tisti mozolj, ki me tako moti in res ga hitro potegne vn. Pomagala mi je tudi že pri vraščenih dlakah. Se mi je pa tudi naredila majhna bulica na lasišču (kot večji mozoljček) – najbrž gre za zamašeno lojnico. Včasih pustim na njej delovati glino skozi celo noč. Takrat se ta bulica dosti poleže.

 

Leave a Reply

Ko napišem naslednji prispevek se slišiva po e-mailuSPREMLJAJ ME
+