Tvoja obutev nikoli ne bo imela neprijetnega vonja, če boš upoštevala ta nasvet

Ljudje smo si med seboj različni, tako, kot tudi naše žleze lojnice. S temi imajo nekateri kar resne težave. Preden se norčuješ iz nekoga, da smrdi, o tem raje dvakrat premisli, saj ne gre nujno za to, da bi bil nehigienski.

Neprijeten vonj nog je najhujši

Kljub temu je med vsemi telesnimi vonji najbolj neprijeten smrad nog. Poznam nekaj ljudi, ki imajo resne težave s tem. Ko pustijo čevlje na obisku v veži, smrdi skoraj celo stanovanje.

Spet drugi pa bi radi preprečili neprijeten vonj samo v športnih supergah ali pa v kakih delavskih čevljih.

Tudi v svoji obutvi sem že zavohala neprijeten vonj, čeprav, hvala bogu, ne pogosto. Recimo takrat, ko sem bila prisiljena v določenih čevljih preživeti večino dneva. Zato rajši izbiram obutev iz naravnih materialov.

smrdeče noge

Še rajši pa preventiva

Tudi moj brat je stalno treniral. Sem pa tja si je kupil kakšen sprej za odganjanje neprijetnih vonjav v športnih čevljih. Pa imajo oni spreji tako čuden vonj, da ne veš, a so čevlji bolj smrdeli pred ali po uporabi. Tako, da se na take produkte tudi sama ne zanašam več.

Najboljša in res super metoda je čisto preprosta. In sicer ta, da v obutev kapneš nekaj kapljic olja čajevca. Čisto navadnega večnamenskega 100% olja čajevca mislim. Je super zadeva. Še posebej prav pride pri športnih copatih in kakšnih gojzarjih, kadar veš, da bodo na tvojih nogah večji del dneva, saj deluje tudi antibakterijsko.

smrdljive noge

smrdljive noge

Zato ga jaz, kljub temu, da nimam večjih težav in zato, da moja stopala kljub morebitnemu večurnemu potenju ostanejo dišeča, uporabim kar preventivno. Po uporabi tega olja je neprijeten vonj skorajda nemogoče zaznati.

Prav pride, če ga malo kaneš tudi v tiste copate, ki jih ponudiš obiskovalcem v tvojem domu. Morebiti ti na tak način uspe preprečiti kakšno epidemijo glivic 😉

Preizkusi, ali pa ga priporoči partnerju, prijateljici ali aktivnemu družinskemu članu.

 

 

Leave a Reply

Ko napišem naslednji prispevek se slišiva po e-mailuSPREMLJAJ ME
+