Smučanje je drag “špas”

Letos sva se s fantom po temeljitem premlevanju odločila, da bi vsakoletni zimski obisk toplic zamenjala za smučanje.

Namakanja se namreč kaj hitro naveličam. Kadar sva se do zdaj odpravila v terme niti aktivna nisva bila kaj dosti. Ravno nasprotno. Pozimi mi nasploh manjka aktivnosti na prostem, saj ne izvajam nobenih zimskih športov.

Ampak pozor. Jaz sem nazadnje smučala v petem razredu. Se pravi, več, kot 15 let nazaj. On pa se je v svojem življenju le enkrat odpravil na smučanje. Sicer 5 dnevno. A tudi to je že nekaj let nazaj.

Kako do cenovno ugodnega smučanja?

Iz zgoraj omenjenega, se ti lahko svita, da nimava od smučarske opreme skoraj ničesar. Še posebej jaz, ki nimam niti športne bunde, ki bi jo lahko uporabila. Kaj šele smuči..

Smučke

Ob pregledovanju trgovin me je kar zabolel želodec .. Koliko vse to stane. In koliko naju bo poleg opreme stalo še 4 dnevno smučanje.

Pa bova očitno le prišla skozi nekoliko bolj ugodno, kot sva sprva predvidela. Vse sva dobro pretuhtala in se vsega skupaj lotila takole:

Potrebna oblačila sva si kupila v Dechatlon trgovini. Kar bo za smučarja začetnika zadostovalo. Sicer se že takoj občuti, da je kakovost pri poceni oblačilih malo nižja. A kaj bi zapravljala preveč, če niti ne vem, ali nama bo na smučkah všeč.

Jaz sem si tam kupila bundo (45€), hlače (50€), čelado (25€), flis (8€), smučarska očala (25€), in šal/rutko (5€). Vse skupaj me je stalo 160 evrov. Oblačila, ki sem jih izbrala se mi zdijo udobna.

Smuči, palice in pancarje si bova izposodila na smučišču, kar naju bo stalo približno 25 evrov na dan. Za dve uri pa sva naročila tudi inštruktorja, da naju spomni osnov. Zanj bova morala odšteti približno 60 evrov.

Kar se tiče prenočišč sva se najprej obrnila na kuponka, a sva bila za najin termin žal že pozna, in tako nama je priljubljena ponudba ušla iz rok.

Zato sva za apartmaje pogledala še na bookingu. Pa sva našla enega, ki naju bo stal 90 evrov za 3 nočitve. Je pa kakih 20 km stran, tako, da se bo na smučišče treba vsak dan odpeljati.

Še dobro, da smučarske karte na Kopah vključujejo tudi topel obrok, da nama ne bo treba ves čas kuhati ali pa zapravljati v restavracijah  ?

Če nama bo smučanje ugajalo in če bova pri tem uživala, se bova drugo leto verjetno odpravila nakupovat opremo na sejme rabljene smučarske opreme. Letos pa sva jih žal že zamudila, saj sva se za smučarsko letovanje odločila tik pred zdajci.

Bistvo tele zgodbice je, da se le da priti čez dosti bolj ugodneje. Le ponudbe je treba raziskati ?

Leave a Reply

Ko napišem naslednji prispevek se slišiva po e-mailuSPREMLJAJ ME
+