Vsiljiva podoba praznikov

Prazniki so lepi in imam jih rada. A vendar mi kljub temu znajo pričarati tudi nekoliko tesnobe. Zakaj? V zadnjem času se moje življenje ni odvijalo tako, kot bi si želela.

Po dolgem času sem ponovno samska, želim si doseči tudi nekaj več v smislu kariere pa imam nekakšen zastoj. No, vsaj vozniški izpit mi je pred kratkim uspelo narediti. Ta mi je predstavljal precejšnje težave. Vožnja ni ravno stvar, ki bi mi dobro šla od rok, a sem kljub temu vztrajala. In uspelo mi je. Morda bo pa to čudovita iztočnica za ponovno pridobivanje samozavesti, katere sem v zadnjem času toliko izgubila in naslednje napredke, ki se jim ne bom odrekla. Le naučiti se moram spet bolj pozitivno razmišljati.

Vsi ti oglasi in družabna omrežja

Potem pa so zraven še vsi ti popolni oglasi v popolnih družinskih harmonijah in podobe popolnih partnerjev v popolnih stanovanjih in hišah sredi stanovanjske krize. Pa vse te objave naših prijateljev na FB-ju, ki so seveda spet – popolne. Po možnosti v božičnih ugly sweaterjih. Ob popolnih darilih. In kar naenkrat ugotoviš, da ti marsikaj od tega trenutno manjka. Pa vse skupaj postane zelo neprijetno.

božični večer

Čeprav ni v moji navadi, znam biti sem pa tja komu celo malo “fouš”. Kar pa ne pomeni, da jim nebi vsega najboljšega privoščila, le včasih bi kaj od tega rada imela tudi jaz. Hkrati pa upam, da je čim manj takih trenutkov ujetih v objektiv, zaigranih. Saj najbrž veste – ljudje so dandanes na družabnih omrežjih pripravljeni kazati marsikaj, kar je daleč od resnice.

In potem spet pomislim, da mi v resnici ne manjka prav nič. Spet so se začeli kazati uspehi. Včeraj sem se dodobra napokala okusnega tatarca v krogu družine. Pa čeprav sem po večerji preživela čas v spalnici ob božični risanki. Pa kaj zato? Saj sem sama počela, kar mi najbolj paše. V naši državi pa so konec koncev tudi reveži, ki jih na božični večer zaradi pomanjkanja zebe ter si potice že več Božičev zapored niti privoščiti ne morejo.

In ja, ta pesem mi še zmeraj zmaga. Pa čeprav večini gre na živce. Ups.

Vsem želim lepe praznike in čimboljši skos v novo leto!

Leave a Reply

Ko napišem naslednji prispevek se slišiva po e-mailuSPREMLJAJ ME
+