Vzemi si vsaj 5 kakovostnih minut časa zase

Žalostno je, da si ljudje ne moramo vzeti niti 5 minut časa zase na dan. Meni to sicer nekako še uspe, a se mi dostikrat zdi, da ga je vseeno premalo, saj me slej, ko prej, pri določeni stvari, nekaj ali nekdo zmoti. Pa niti otrok še nimam, kaj bi bilo šele potem.

Menim, da bi bilo vsaj nekaj časa na dan zase nujno potrebnega. In to za vsakogar. To ni sebično dejanje, ampak kvečjemu nuja.  Pa pri tem ne mislim na tuširanje, ki je nujno dejanje za higieno. Čeprav je lahko tudi sproščuječe. Ampak na tvoj osebni čas v osebnem prostoru s samim sabo. Sploh v današnjem natempiranem času, v katerem je tok življenja zmeraj manj sproščen.

Čisto poseben paketek

Konec prejšnjega tedna me je presenetil paketek. Pa sem vam takoj z objavo te fotografije morala vzbuditi malo firbčka.

božično darilo

Za vsakim odstranjenim selotejpom in kartonom me je osrečeval vedno bolj in bolj. Taki paketi pri katerih občutiš, da nisi samo eden izmed mnogih, ker je nekaj posebnega pripravljeno prav zate, so najlepši. Pa četudi gre enaka vsebina prav na vse naslove, se lahko opazi, da Alja in Andreja želita osrečiti prav vsakega izmed nas posebej. Paket tako ni več samo paket, ampak postane darilo.

čas zase

Že darilna škatla me je osrečila, kaj šele notranjost. Pravkar sem med pisanjem tega prispevka čokoladice tudi načela. Njami 🙂

Beležnica aliana – ČAS ZAME

Bistvo paketa je čisto posebna beležnica z zelo posebnim namenom. Kmalu ti bo jasno, zakaj je tista, ki omogoča 5 kakovostnih minut časa na dan, ki sem jih omenila v naslovu.

beležnica

Pet minut s pisanjem vanjo in prebiranjem, omogoča, da na dan prej gledaš, kot na lepši, in ne na slabši. Pa četudi ti v zadnjem času morda ne gre najbolje. Pomaga ti ugotoviti, da situacije morda le niso tako črne, kot izgledajo. Če pa so, pa kljub temu, obstaja še marsikaj lepega.

beležnica čas zame

Beležnica je polna spodbudnih besed in misli. Preveč vam ne bom razkrila. Pokazala vam bom samo še dve strani, ki sem ju odprla čisto po naključju. Tudi sama si jo bom prihranila ter jo odkrivala vsak dan posebej, stran za stranjo.

poseben notes

To super idejo sta ustvarili in udejanjili Alja in Andreja. Zdi se mi, da sta z njo zadeli v terno, ker se v zadnjem času tudi sama počutim nekoliko izgubljeno. V mojem življenju v zadnjih letih ni vse teklo ravno prijetno. Počutim se, kot, da bi me beležnica razumela, čeprav jo dopolnjujem jaz sama. Kot, da je narejena zame. Je nekakšen dnevnik, ki je zasnovan tako, da vse gre v pravo in najboljšo možno smer. Ujela sem se namreč pri tem, da v klasičen dnevnik pišem vse preveč v negativnem smislu.

Je pa pomembno, da je čas, ki si ga vzamemo z beležnico res kakovosten. Druge prosimo, da nam dajo tistih nekaj minut, ne, da bi nas medtem ves čas motili. Odstranimo moteče elemente, kot je na primer telefon. Namestimo se tja, kjer nam je najbolj udobno. Da se lahko zares dobro posvetimo samemu sebi. Morda prižgeš še kakšno svečko s prijetnim vonjem. Ali pa zraven spiješ kavo in se malo posladkaš.

Priporočam jo vsem, tistim izgubljenim in tistim manj izgubljenim. Prav vsakemu, ki želi pridobiti svojo srečo ali pa jo samo okrepiti in nikoli izgubiti. Vabim te, da si pogledaš FB stran Aliana – ČAS ZAME. Tu boš lahko o beležnici izvedela nekoliko več in si zagotovila svojo.

 

 

 

Leave a Reply

Ko napišem naslednji prispevek se slišiva po e-mailuSPREMLJAJ ME
+