6 nasvetov proti naelektrenim lasem

Sama sem pozimi velika ljubiteljica pletenin – od volnenih puloverjev, kap pa vse do enormnih šalov. So pa zato toliko manj ljubitelji teh moji lasje. Letos so moji lasje tako suhi in pokončni, da jih komaj počešem, čeprav do zdaj nisem nikoli imela nekih velik težav s tem. Kako pa se lahko proti naelektrenim lasem borimo same?

Ker nebi rada ves čas izgledala tako “visoko napetostno” ter, ker zdaj razumem kako je to res lahko zoprno, bomo pogledali s čim lahko težavo preprečimo ali pa vsaj omilimo.

Redna uporaba olj in mask

olja za lase

Suhi lasje so ponavadi še bolj naelektreni in še bolj silijo v zrak, saj so tudi lažji. To težavo boš omilila, če jih boš redno vlažila, tako bodo tudi težji, razčesavanje pa bo lažje. Nič ne bo narobe, če nekaj olja (vsaj) na lasne konice naneseš vsak dan. Od olj za lase najrajši uporabljam jojobino ali pa Afroditin serum 3v1. Čaka me le še testranje maske za lase, ki jo bom za vsa tudi predstavila.

Sušenje las

susilnik za laseVečinoma si lase posušim na naraven način. Kadar pa uporabim sušilnik las pa uporabim tudi ionsko tehnologijo, ki preprečuje naelektrenost in zagotavlja lesk las. Če te možnosti tvoj sušilnik las še ne omogoča, ti priporočam, da v prihodnje pri nakupu novega sušilnika poskrbiš, da se bo ponašal tudi s to, ker res deluje. Jaz imam tega. Za nakup mi še ni bilo žal.

 

Česanje

krtaca za lase

izberi tako, s katero se lahko razčešeš, da ne trgaš in vlečeš las

Ne češi se prepogosto. Bolj, ko lase češeš, bolj bodo naelektreni. Načeloma je popolnoma dovolj, če se počešeš dvakrat na dan (zjutraj in zvečer), včasih pa je to odvisno tudi od posameznice do posameznice. Za česanje ne uporabljaj krtač s sintetičnimi ščetinami.

Izogni se določenim izdelkom in pripomočkom

Toplotni pripomočki, kot so ravnalci, kodralniki, pa tudi sušilniki  (v kolikor se sušiš z vročim zrakom) bodo tvoje lase še dodatno izsušili.  Enako velja za lak za lase. Kot že rečeno – bolj bodo lasje suhi, bolj bodo naelektreni.

Če sem jim ne moreš izogniti pa poskrbi za nego in hidratacijo še toliko bolj.

Odreci se pleteninam in sintetičnim oblačilom

pletenine

Da, tudi to je ena opcija, za katero se pa jaz sigurno ne bom odločila. Mojih volnenih oversize puloverjev se ne odrečem tako zlahka. So pa, kot vemo velik dejavnik, ki pripomore k naelektritvi las.

Kadar si zdoma

Kadar si ne moreš pomagati s preparati iz toaletne torbice, ker te ni doma, pokukaj v svojo torbico. Sigurno najdeš v njej kremo za roke. Razmaži jo med dlanmi in “potapkaj” še po laseh. Če te nimaš, si lahko v skrajnem primeru pomagaš tudi z balzamom za ustnice, čeprav tega ne zagovarjam, ker se mi zdi skoraj malo nehigiensko.. a vendar, če je kriza.. je recimo, dovoljeno tudi to.

Leave a Reply

Ko napišem naslednji prispevek se slišiva po e-mailuSPREMLJAJ ME
+