Z naravo nad bolečino

Saj ne, da sem stara. Ampak starejša, kot sem, bolj občutim nekatere težave, ki jih včasih nikoli nisem. Tu govorim predvsem o fizičnih bolečinah. Največkrat se pojavljajo v ramenih.

Pravo mučenje pa mi povzročijo tudi krči, ki se pojavljajo ponoči. Zaradi katerih še 3 dni zatem občutim grozno bolečino v mečih. Potem pa so tu še druge raznorazne boleče izkušnje, ki se pojavijo sem ter tja, zaradi takih ali drugačnih razlogov..

Ampak vedno bolj se mi dozdeva, da res, prav za vsako tako reč rožca raste – dobesedno.

Vražji krempelj

Nad bolečino se lahko spravimo z masažnim gelom, ki vsebuje vražji krempelj. Ta pa je znan po svojem protibolečinskem efektu, zaradi katerega je namenjen predvsem bolečinam v mišicah in sklepih.

Vražji krempelj

Meni prija kadar imam v nogah boleč otežen občutek (imam tudi krčne žile) in po noči v kateri me je presenetil krč. Definitivno pa ga bom preizkusila tudi, ko se bodo pojavile bolečine v kolenu, kar se mi pripeti na vsake toliko časa. Pri prvem preizkusu sem po vtiraju gela čutila takojšnje olajšanje.

Arnika

Arnika pa je tista rožica, ki ti bo pomagala, če si kolikor toliko aktivna, oziroma vsaj pol toliko nerodna, kot jaz 🙈

Arnika proti bolečinam

Uporablja se predvsem proti bolečinam, ki so raznih posledica udarcev. Ti nas lahko doletijo med športom ali pa kjerkoli, ko nas doleti kakšna nepotrebna nezgodica. Tista modrica sicer ni zdravju škodljiva toliko, kolikor boli, a vseeno ne bo odveč, če jo zatremo arnikinim gelom, ki se uporablja tudi za bolečine pri zvinih, artritisu in revmatizmu – teh pa seveda nikomur ne privoščim.

Oba gela sta dostopna v spletni trgovini Belle.si, kot tudi cel nabor druge super kozmetike.

Leave a Reply

Ko napišem naslednji prispevek se slišiva po e-mailuSPREMLJAJ ME
+