3 koraki za popolne obrvi: za urejanje ni dovolj samo pinceta

Za nekaj časa sem se odrekla urejanju obrvi, da bom postopek lahko prikazala na mojem blogu. Te so v nekaj tednih dodobra zrasle, v tem času pa sem s takimi neurejenimi kar težko zdržala.

grde obrvi

Pinceta je tisti osnovni pripomoček, po kateri poprime večina pripadnic ženskega spola. Vendar pozor –  samo s pinceto ne moremo dovolj natančno oblikovati obrvi, saj so dlačice tudi različnih dolžin, kar nam onemogoča, da pridemo do popolnega in natančnega loka. Zato pri postopku vedno uporabim še strižnik, s katerim obrvi najprej prikrajšam, tako, da so posamezne dlačice primernih dolžin.

pripomočki za puljenje obrvi

Danes bom prikazala celoten postopek oblikovanja in risanja obrvi. saj moje dobivajo nemalo pohval od pripadnic ženskega spola.

1.Korak

V prvem koraku se vedno (kot sem že omenila) poslužim strižnika. Moj strižnik ima nastavek s katerim lahko obrvi enakomerno skrajšam. Če strižnika nimaš bo zadostoval glavniček s čim tanjšimi in ozkimi zobčki. Le-tega boš začesala v svoje obrvi nato pa boš čez tega z britvico ali manjšimi škarjami previdno odstrigla dlačice, ki so pogledale ven med zobčki, Pazi, da se ne urežeš.

prikrajšane obrvi

2. Korak

Sedaj pa je čas za uporabo našega osnovnega pripomočka – pincete seveda. Populi vse odvečne dlačice, ki se nahajajo izven loka. Tiste. ki so zakoreninjene znotraj loka še pusti pri miru pa čeprav štrlijo nekoliko ven.

Pri puljenju se osredotoči predvsem na notranjost spodnjega loka. Obrvi pri notranji strani očesa pa pusti pri miru, saj bo, če boš te populila, tvoj nos videti večji.

populjene obrvi

3. Korak

Sedaj pa tiste morebitne posamezne dlačice, ki štrlijo izven želenega loka, odreži, da bodo skladne z drugimi. Jaz to naredim s strižnikom (brez nastavka), gre pa tudi z manjšimi škarjicami ali britvico.

obrezane obrvi

to je že bolje 🙂

4. Ličenje

Kadar si zaželim obrvi malo bolj poudariti, uporabim barvico, včasih (a redko) pa tudi gel za obrvi. Z barvico ne pretiravam, po uporabi jo rahlo zabrišem z vatirano palčko. Da se ne razmaže preveč lahko uporabiš tudi kos papirja, kot šablono. Lok obrvi pa bo še bolj poudarjen, če se boš pod obrvmi namazala s svetlim senčilom.

jaz

NASVET: v kolikor si želiš bolj naravnega videza oblikuj obrvi le na spodnjem loku, zgornjega pa pusti rahlo razmršenega. In ne skrbi, stvar ni tako zakomplicirana, kot se zdi:)

Leave a Reply

Ko napišem naslednji prispevek se slišiva po e-mailuSPREMLJAJ ME
+