Za tako “dieto” še niste slišali

Kaj je bolj pomembno za doseganje ustrezne telesne teže – KAJ ješ, ali KOLIKO poješ?

To, da paziš, kaj daš v usta je včasih lahko pravi užitek, saj se v svoji koži potem počutiš dosti bolje. A KLJUB TEMU, je jasno, da tudi zdrava hrana lahko redi, če je ne ješ v ustreznih količinah. Zato je meni pomembno oboje – kaj jem in koliko pojem.

Koliko pa zares lahko pojemo?

Si se kdaj vprašala, koliko lahko človeški želodec zares premore. Oziroma kje je tista meja, da se ta, zaradi prevelikega vnosa hrane ne bo začel raztegovati in zahtevati vedno večje “polnjenje”?

No, naj ti povem, da ima naš želodec le za 7dcl prostornine. Ne sliši se tako malo, ampak pomisli.. malo pikneš tega, malo onega. In v šusu prekoračiš teh 7 dcl. Sploh če je kosilo sestavljeno iz več hodov – juha, glavna jed, solata, sladica,.

Nagrajena inovativnost za pomoč pri hujšanju

Omnom skleda

Tale skleda ima prostornino in obliko polnega (a ne prepolnega) želodca. Tako, da je lahko čudovita smernica za odmerjanje glavnih obrokov. Dobra fora ane? Prejela je tudi priznanje za inovacijo (s strani GZS)

Drugačna dieta

Recept za tole lahko poletno kosilo sledi

Seveda pa je ne velja “dofilati” ali pa napolniti s kupčkom. Ker potem stvar nima več smisla.

Fino pa je, da si lahko primerno odmeriš hrano tudi takrat, ko si privoščiš malo bolj kalorične obroke, kot so na primer testenine.

Verjetno bo večini to bolj ustrezalo, kot pa tiste striktne diete 🙂

Odkar imam Om Nom skledo si večino obrokov odmerim v njej.

Še en lahek poletni obrok

Veš kaj je še super?

Ker je iz kvalitetnega materiala, lahko v njej tudi pečeš, kar je, kot nalašč za pripravo gratininih testenin, narastkov, pa tudi nekaterih sladkih jedi.

Več o omnom skledi si poglej na:

Naroči si svojo!

 

Leave a Reply

Ko napišem naslednji prispevek se slišiva po e-mailuSPREMLJAJ ME
+