Zakaj bi vikend preležali, če se pa lahko odpravimo na čudovit izlet

Priznam, da sem zimo do novega leta po večini preležala. Tudi za vikende nisem počela nič posebnega. V moji družbi je še najbolj užival računalnik.

Niti ne izvajam kakšnih zimskih športov, ki bi me spravili ven in h gibanju. V gore v snegu pa ne upam. In zaradi tega sem se pretekle mesece spraševala: “kaj naj v tem mrazu počnem”? Počasi sem se namreč začela že dolgočasiti, saj sem v toplejših mesecih dosti bolj aktivna.

Pa se tudi najdejo reči, ki nas prisilijo, da smo aktivni. Pa ne preveč, ampak ravno prav za povprečno aktivnega človeka. Tako, da je tale izlet primeren za vsakogar.

Naša mala dežela skriva ogromno lepot

Ta vikend sva v soboto malo pohajkovala, nekaj sva prehodila. Ampak nič več, kot lahko prehodi vsak zdrav človek. Na koncu sva bila pa še nagrajena – v smislu čudovite stvaritve narave, ki sva si jo lahko v živo ogledala.

Odpravila sva se v Kranjsko Goro. Kjer sva od smučišča naprej, nadaljevala pot proti Zelencem. Peš seveda.

Pot od tam je zelo lahka in označena, veš čas se hodi po ravnem. Zelo primerna se mi zdi tudi za tekače. Hodiš pa približno 40 minut, da prideš do svojega cilja.

Seveda se lahko, skoraj vse do Zelencev tudi pripelješ. Ampak to za naju ni imelo smisla. Zakaj bi se potem eno uro vozila, če bi na koncu tam prebila 10 minut.

V Zelencih lahko vidiš tudi marsikatero živalco, čeprav se teh verjetno več pokaže spomladi. A tudi v tem času so Zelenci prekrasni.

Zelenci Kranjska gora

Med potjo nazaj sva se ustavila še na vročem čaju. Ob prihodu nazaj na parkirišče pa sva že premišljevala o kosilu. Čeprav restavracij in koč, ki so ponujale domače jedi med najino potjo ni manjkalo, sva se odločila da bova jedla v Kranju.

Da boste verjeli, da sem bila zares tam, sem posnela še en selfi ?

Zelenci

Naša Slovenija skriva toliko lepot in aktivnosti .. Glede na to, da je majhna, imamo to prednost, da se lahko odpravimo skorajda kamorkoli.

Mislim, da sem o tej naši deželici še največ izvedela in videla v osnovni šoli, ko smo odhajali na izlete. Sedaj pa je čas, da se ponovno podučim.

Zadnje čase se mi zdi, da sem glede tega postala zelo nezavedna ter da je čas za odkrivanje in raziskovanje, saj je še ogromno stvari, ki jih še nisem videla.

Leave a Reply

Ko napišem naslednji prispevek se slišiva po e-mailuSPREMLJAJ ME
+