Moj najljubši zajtrk

Pri zajtrku se od vsega najtežje ločim od ovsenih kosmičev. Zato jih v svoje jutro vključim vsaj malo. Le, da jih v poletnih mesecih uživam na drugačen način, kot v zimskih, hladnejših mesecih, kadar si jih pripravljam v toplih variacijah.

Čeprav so jutra še hladna, se pri pripravi še vedno držim poletnega režima, ker se takega obroka enostavno ne morem naveličat. Iskreno – tole v resnici jem skoraj vsako jutro. Ne vem, če se 3x na mesec odločim poseči po čem drugem.

! NUJNO si tole pripravi že zvečer, saj nočeš jesti, kot kamen trdih otrobov ali pa suhih kosmičev. Jaz se včasih priprave lotim že popoldne.

Za pripravo tega zajtrka boš potrebovala⤵️

  • borovnice (lahko zmrznjene)
  • grški jogurt
  • eritritol (ali drugo sladilo)
  • ovsene kosmiče
  • otrobe

(količino vsake posamezne sestavine poljubno določi sama)

1. Najprej na dno nasujem malo ovsenih kosmičev in otrobov (ne pretiravaj, ker bodo vsaj še za enkrat toliko zrasli). Tem dodam še eritritol, ker mi drugače vse skupaj izpade malo prekislo. Te tri sestavine potem med seboj dobro premešam.

2. Čez njih nato nasujem še nekaj zamrznjenih borovnic, ki se čez noč odtalijo in spustijo nekaj soka, s katerim se kosmiči in otrobi lahko dodobra napijejo in zmehčajo.

3. Na koncu pa dodam še dobro mero kremastega grškega jogurta.

Zdrav zajtrk

Res TOP zajtrk, ki me spominja na sladice v kozarčkih. Tako po okusu, kot tudi po videzu. Dober pa ni samo za oko in okus. Ampak tudi za prebavo (zaradi otrobov in ovsenih kosmičev), vnos energije in ožilje (zaradi borovnic). Tudi nasiti te za kar dolgo časa.

Brez problema lahko takle obrok vzameš za s sabo. Preprosto si ga pripraviš v steklen kozarček ali plastično posodico, katere pokrovček dobro tesni.

 

Leave a Reply

Ko napišem naslednji prispevek se slišiva po e-mailuSPREMLJAJ ME
+